tromaktiko: Ο Τσίπρας ανοίγει την πόρτα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας ανοίγει την πόρτα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι



Έτοιμος να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είναι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε...
από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας είναι είναι ορατό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μην μπουν στη Βουλή έκανε ανοίγματα προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι όμως προς τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα έκανε ένα βήμα παραπέρα στα ζητήματα των μετεκλογικών συνεργασιών, αφήνοντας με πολύ καθαρό τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα συμπεριφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που θα είναι δεύτερο κόμμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εμείς τη φέραμε αυτή τη συμφωνία, εμείς και δεν θα έφερνε κανένας άλλος τέτοια συμφωνία. Ας μου πείτε ποιος θα έφερνε καλύτερη συμφωνία από αυτή που φέραμε εμείς, αφήστε αυτούς που δεν ήθελαν συμφωνία και ήθελαν δραχμή. Θα έφερνε ο Σαμαράς καλύτερη συμφωνία; Θα έφερνε ο Μεϊμαράκης καλύτερη συμφωνία; Θα έφερνε ο Θεοδωράκης που με πίεζε «υπέγραψε ότι να' ναι, φέρε ότι να' ναι να έρθουμε να το ψηφίσουμε»; Λοιπόν σε ότι αφορά τη συμφωνία εμείς πιστεύουμε ότι η σωστή τήρησή της και η γρήγορη τήρησή της είναι ο δρόμος εξόδου από τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ως το κρίσιμο δίλημμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το αν θα κυβερνήσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ και δήλωσε βέβαιος ότι «ο ελληνικός λαός θα κρίνει με βάση το απόλυτο κριτήριο που έχει, για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει».

Αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, και προχώρησε σε επίθεση κατά του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι κοροϊδεύει τον κόσμο όταν λέει ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του.

Σε ότι αφορά τα θέματα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Τσίπρας άλλαξε ριζικά την ως τώρα ρητορική του και έθεσε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μπροστά για το σχηματισμό κυβέρνηση.

«Αν λοιπόν, παρ’ ελπίδα, δεν έχουμε και δεν φτάνει μαζί με τους ΑΝΕΛ και έχουμε πάλι 149 όλοι μαζί, τι θα κάνουν, θα αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη δηλαδή; Θέλετε να πείτε ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε δεύτερες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι;» είπε και πρόσθεσε «διεκδικούμε να έχουμε απόλυτη πλειοψηφία, αν δεν την έχουμε η χώρα θα κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί διότι κανείς δεν θα πάρει τη μεγάλη ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα ακυβέρνητη».

Πάντως ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «όρους και προϋποθέσεις» αυτής της συνεργασία, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιστρέψει σε κανέναν να του επιβάλλει «να ταυτιστούμε με το παλιό και να μην κάνουμε μεγάλες τομές που το πρόγραμμά μας έχει».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Π. Λαφαζάνη και τους πρώην συντρόφους του που τον ακολούθησαν στη Λαϊκή Ενότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όρθιος και ζητά μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει τον τόπο, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας στην Κοζάνη.

«Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία, γιατί τους πρώτους έξι μήνες ουσιαστικά δεν είχαμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε» εξήγησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι συνιστά έναν οδικό χάρτη απελευθέρωσης του λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «ποιος θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα προς το συμφέρον της χώρας τη μείωση του χρέους».

Είναι πια απαραίτητο - για τις εργαζόμενες τάξεις, για την αγροτιά, για το αύριο - να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!