tromaktiko: Προς όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς: Το τελευταίο μήνυμα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Προς όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς: Το τελευταίο μήνυμα



Το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε όλους τους εν ενεργεία...
Αξκούς-Υπαξκούς των Ελληνικών ΕΔ. Μια γνώμη προσωπική όμως εκτιμάται ότι εκφράζει πολλούς που δε μπορούν να «μιλήσουν». Κατατίθεται με ημερομηνία γιατί έχει αποδειχθεί ότι η επανάληψη κουράζει και δυστυχώς οι άνθρωποι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ και δεν συμμορφώνονται έγκαιρα παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά… Κατατίθεται άπαξ.
                                                                         
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για την περιστασιακή σκληρή γλώσσα που ίσως χρησιμοποιηθεί αλλά εδώ που φτάσαμε το χαϊδολόγημα είν’ αέρας! Πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα οπωσδήποτε. Λόγω ευρείας έκτασης του διαδικτύου είναι σίγουρο ότι θα το δουν πολλοί… Αν δεν το δουν, ίσως να μην ήταν γι’ αυτούς γραφτό. Αν πάλι το δουν και το συλλογιστούν, η ευθύνη και απόφαση για τα περαιτέρω είναι δική τους. Δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή δεν γνώριζε ή δεν άκουσε… Τα καλά του διαδικτύου είναι πολλά οπότε είν’ ευκαιρία να μεταδοθεί και το παρόν.

Αφού δεν γνώριζες λοιπόν, γιατί δεν ρώταγες;;

Εν έτει 2015 και μετά από την τεράστια λαίλαπα που επιβλήθηκε στη χώρα, μετά από όλα τα λογικοφανή προβλήματά μας, όλες οι γνώμες των Αξκών-Υπαξκών για τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι απόλυτα σεβαστές. Κανείς δεν αντιλέγει και δε μπορεί να πει τίποτα αντίθετο. Όλοι οι ε.ε. και ε.α. συνάδελφοι ζουν καταστάσεις που ποτέ δεν υπολόγιζαν ότι θα έρθουν και μπορούμε να πούμε ότι έχουν δίκιο όλοι.

Ωστόσο…

Έρχονται μέρες – οι οποίες είναι ήδη εδώ -- που πρέπει απαραιτήτως να ληφθούν αποφάσεις. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε κυρίως στους εν ενεργεία στρατιωτικούς αφού όλοι οι αποστρατευθέντες είναι «εκτός μάχης» εφόσον πήραν την απόφαση να αποστρατευθούν. Οι αποστρατευθέντες «πολεμούν» σε άλλα επίπεδα όπου κι εκεί μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί να συνετισθούν, να «μετανοήσουν», να διορθωθούν και να ανανήψουν. Κι αν πάλι αποτύχουν στη ζωή, υπάρχει και Θεός!

Στ’ αλήθεια, δεν υπάρχει Θεός σ’ αυτή τη χώρα;

Γενεσιουργός αφορμή του παρόντος είναι η πρόσφατη απόφαση-διαταγή του ΓΕΕΘΑ να επιτρέψει στα μόνιμα στελέχη των ΕΔ να «δύνανται να φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing)...». Μια απόφαση στην οποία δεν δόθηκε δημοσιότητα ούτε έλαβε την πρέπουσα έκταση απ’ ό,τι φαίνεται.

Να τονισθεί ότι, το παρόν άρθρο είναι καθαρά προσωπική άποψη και δεν επιθυμεί να θίξει κανέναν αναφορικά με τις αποφάσεις του για το σώμα του. Το σώμα μας ανήκει και, υποτίθεται, κάνουμε ό,τι θέλουμε, ιδίως αν δεν ενοχλούμε και κανέναν. Στ’ αλήθεια τι με πειράζει εμένα αν ο άλλος (συνάδελφος) θέλει να χτυπήσει το Φοίνικα στην πλάτη του ή ένα όνομα στον ώμο του ή όπου αλλού θελήσει; Με νοιάζει αν θέλει να μοιάσει του David Beckham και να γυρνάει στο σπίτι του ωσάν κινητός πίνακας ζωγραφικής; Όχι φυσικά, δε μου καίγεται καρφί.

Ωστόσο…

Η απόφαση να επιτρέπονται τατουάζ-σκουλαρίκια σε Αξκούς-Υπαξκούς των Ελληνικών ΕΔ δε συνάδει καθόλου με την ιστορία του έθνους, τη θρησκεία, τις αρχές και τη Χριστιανική ηθική του στρατεύματος.

Η απόφαση αυτή μυρίζει έντονα «σήψη» και διαφθορά και είναι προάγγελος, επιτρέψτε μου, άλλων χειρότερων καταστάσεων που είναι προ των πυλών! Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου μιας «νέας εποχής» και είναι κράχτης του τι έπεται πολύ σύντομα. Οι στρουθοκαμηλίζοντας ίσως να μην αντιλαμβάνονται τίποτα και να διάγουν τον καθημερινό βίο της Μονάδας τους στον Έβρο ή στα νησιά μαχόμενοι μόνο για τον άρτο τον επιούσιο. Μια κατάντια που μας έφεραν άλλοι.

Αλήθεια, πώς να αποδώσει υπηρεσιακά ένας νέος, άξιος, λαμπρός και φέρελπις Αξκός με οικογένεια ή ένας οικογενειάρχης Ανθστής, Υπαξκός/ΕΜΘ/ΕΠ.ΟΠ. αν ο μισθός του τελειώνει σε 10-15 μέρες και αδυνατεί να τα φέρει βόλτα; Φταίει ο ίδιος μήπως;

Φαινομενικά όχι, ουσιαστικά όμως έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι! Άλλος 100% (ανώτατη ηγεσία που δεν παραιτήθηκαν σύσσωμοι όλοι μέχρι να γίνει πολιτικός σεισμός), άλλος 60-80 % (ανώτεροι Αξκοί τυφλωμένοι από την καριέρα και τη βαθμολογική εξέλιξη και προσκολλώμενοι στα κόμματα), άλλος 40-60 % (κατώτεροι Αξκοί-Ανθστές, Υπαξκοί ΣΜΥ/ΕΜΘ/ΕΠ.ΟΠ. οι οποίοι διαβιούσαν στον επαγγελματικό και ψυχοπνευματικοηθικό λήθαργο επί δεκαετίες και ψήφιζαν ωσεί προβατοειδή ό,τι τους συνέφερε κομματικά).

Η απόφαση των τατουάζ-σκουλαρικιών-piercing είν’ ο κούκος που φωνάζει για τα επερχόμενα που είναι επί θύραις. Καταστάσεων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, στάσης της ηγεσίας σε εθνικά θέματα, θεμάτων ηθικής και θρησκείας. Μακάρι να βγούμε ψεύτες, λαοπλάνοι, τρομολάγνοι και τα τοιαύτα, αλλά οι εξελίξεις ακολουθούν μαθηματικό μονοπάτι, όπως λένε και οι ειδικοί των Intelligence.

Το τατουάζ και οι κρίκοι-σκουλαρίκια σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι αντιχριστιανικό, κι ας πει ο καθένας ό,τι θέλει! Το τατουάζ και το σκουλαρίκι πάνω στο σώμα του Έλληνα στρατιωτικού δεν αρμόζει στην ιστορία μας. Η ανάλυση είναι μεγάλη και το μόνο που δύναται να δοθεί ως «σημείο» είναι ο αμερικάνικος στρατός που ήδη επιτρέπει τα τατουάζ εδώ και χρόνια, αλλά επίσης επιτρέπει και τους ομοφυλόφιλους, τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων στελεχών, την κατάργηση της… Αγίας Γραφής και την φανερή δίωξη του Χριστιανισμού. Το κερασάκι είναι η πρόσφατη τοποθέτηση ενός ομοφυλόφιλου επικεφαλής του στρατού, ως πολιτικού προϊστάμενου σε καίρια θέση.

Ο αμερικάνικος στρατός όμως ήδη πάσχει από: Μαζική φυγή Χριστιανών στελεχών οι οποίοι φοβούνται γι’ αυτό που βλέπουν και, μια, εμπεριστατωμένα, αισθητά μειωμένη – σε ιστορικά επίπεδα -- επιχειρησιακή ικανότητα, ιδίως οι Μονάδες Πεζοναυτών στις ΗΠΑ (πάνω από τις μισές). Ειδικές αναφορές κάνουν λόγο για μαζική έξοδο Χριστιανών αμερικανών από τις ΕΔ, στις οποίες έχουν απομείνει μόνο τα στρατόπεδά τους και όχι η άλλοτε τεράστια ισχύς τους, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για τα πειράματα του Προέδρου Obama με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των στρατιωτικών και την απελευθέρωση των ομοφυλοφίλων-gay-τρανσέξουαλ. Στη βάση Πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Οκινάουα της Ιαπωνίας ανδρικό προσωπικό κυκλοφορεί με γυναικεία ρούχα και παπούτσια ενώ κάποιοι πιέζονται να φορούν και ψηλοτάκουνα, ως μέρος της «εκπαίδευσής» τους στη διαφορετικότητα!

Τέτοιους Αξιωματικούς θέλουμε να δούμε και στην Ελλάδα

Όλα τα παραπάνω βρωμάνε! Δυστυχώς όλα ξεκίνησαν από ένα αθώο τατουάζ που επετράπη να φέρεται στο σώμα του Αξιωματικού. Κι αυτό αποφασίστηκε τώρα και στις Ελληνικές ΕΔ!

Αυτές οι ΕΔ δεν είναι οι Ελληνικές ΕΔ!

Νιώθει κανείς γονιός σίγουρος όταν στείλει το γιο του για θητεία και δει τον Αρχιλοχία-Επιλοχία εκπαιδευτή με σκουλαρίκι στη ρόγα του στήθους του ή έναν Ινδιάνο στην ωμοπλάτη; Θα νιώθει απελευθερωμένος ο Διοικητής μιας Επιλαρχίας στον Έβρο αν δει τον Ίλαρχό του με σκουλαρίκια στ’ αυτιά το απόγευμα ενώ το πρωί θα το παίζει Διοικητής Ίλης; Το πρωί Αξιωματικός και το βράδυ gay; Το πρωί επιτελικός και το βράδυ βόλτα στη Συγγρού; Το πρωί διμοιρίτης και το βράδυ τσάρκα στα μπαράκια με επίδειξη του αλά Beckham στήθους μου;

Να τονισθεί ξανά ότι, το άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη και δεν επιθυμεί να θίξει κανέναν αναφορικά με τις αποφάσεις του για το σώμα του. Δεν μου καίγεται καρφί τι θα κάνει ο κάθε Αξιωματικός-Υπαξιωματικός με το σώμα του. Εμένα όμως τέτοιες ΕΔ μου προκαλούν εμετό. Όπως θα έκανε εμετό και ο Ανθλγός Παύλος Μελάς, ο Υπολοχαγός Τέλος Άγρας, ο Επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Αθανάσιος Διάκος, ο Αθηναίος Μιλτιάδης και ο Σπαρτιάτης Παυσανίας, τα στελέχη και οι στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο, οι 16.357 νεκροί Αξκοί και Οπλίτες του Ελληνικού στρατού του πολέμου 1940-41, ο Στρατηγός Κατσιμήτρος όταν παρέτασσε τα 15 Τάγματα στην Ήπειρο τον Οκτώβριο του 1940 κ.ο.κ.

Αλήθεια, πως θα ένιωθε ο Έλληνας μαχητής που ηρωϊκά μαχόμενος έπεσε κατά χιλιάδες στις καυτές πεδιάδες της Τουρκίας (Μικρασιατική Εκστρατεία) ή ο νεαρός των Τρικάλων που φορούσε τη χλαίνη στις χιονισμένες βουνοκορφές της Ηπείρου το 1940, αν, π.χ. του «έφευγε» το σκουλαρίκι ή το piercing από τη ρόγα του και του χαλούσε την κατάσταση;

Πως θα ένιωθε, αλήθεια, ο νεαρός και θαρραλέος Ανθυπολοχαγός Νίκος Κοϊμτζόγλου και ο Καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης αν είχαν πάνω τους δερματοστιξίες και πετύχαιναν το στόχο τους ενοχλούμενοι από το piercing στο στήθος (ειδικά αν πέφτεις πρηνηδόν μπορεί να πονάει πολύ, ε;) στην εισβολή του Αττίλα το 1974; Θα ένιωθαν αναπτυγμένη εθνική περηφάνια μήπως;

Αυτές οι ΕΔ με τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια δεν είναι οι Ελληνικές ΕΔ!

Ακόμα και από ιατρικής και πολεμικής άποψης, δεν ξέρει κανείς ότι το σκουλαρίκι στο σώμα ή άλλο μέταλλο εμποδίζει την θωρακική ανάνηψη με εξωτερικό ηλεκτρικό απινιδωτή; Ότι το μέταλλο είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και μπορεί να προκαλέσει θανάσιμο τραύμα; Ότι αν παραστεί ιατρική ανάγκη θα πρέπει να βγει βιαίως το οποιοδήποτε μέταλλο από το σώμα του τραυματία-ασθενή στρατιωτικού για να παρασχεθεί, πιθανότατα, ηλεκτροσόκ ή άλλου είδους θεραπεία με ρεύμα; Δεν βλέπει κανείς ότι το τατουάζ για να βγει και εξαφανιστεί (αν αλλάξει γνώμη ο σημαδεμένος Υπαξκός!) απαιτεί επώδυνη επέμβαση;

Σύμφωνα δε με το νέο κανονισμό, το τατουάζ πρέπει να είναι σε σημεία που θα καλύπτονται από τις στολές ενώ το περιεχόμενό του δεν θα πρέπει να προκαλεί! Επίσης τονίζεται ότι το piercing «σε οποιοδήποτε σημείο το προσώπου ή του σώματος, θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελάχιστα ορατό» και «το περιεχόμενο της απεικόνισης της δερματοστιξίας δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μηνύματα που άπτονται κάθε μορφής διακρίσεων (φυλετικών, εθνικών, θρησκευτικών, λόγω φύλου κλπ), υποδηλώνουν πολιτική προτίμηση ή προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο τα ιδεώδη των Ε.Δ».!

Είναι δυνατόν; Το ίδιο το piercing και το τατουάζ δεν προσβάλλει τα ιδεώδη των ΕΔ;; Μα είναι δυνατόν να εθελοτυφλούμε ανήκεστα; Είναι δυνατόν; Δεν αποτελεί προσβολή για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη των Ελληνικών ΕΔ μια εικόνα σαν του αμερικάνου της φωτογραφίας; Τέτοιους στρατιώτες θα ήθελαν στο πεδίο της μάχης οι Έλληνες ηγήτορες και τέτοιους Αξιωματικούς θα ήθελαν να βλέπουν οι Οπλίτες να τους διοικούν;
tat2.jpg








Θα αποδειχθεί σύντομα και θα είναι οδυνηρό για όσους πίστεψαν σε ιδανικά, αρχές, υγιείς επιδιώξεις και… μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές με την αποστρατεία-συνταξιοδότηση. Το έργο αποδόμησης των ΕΔ προχωράει τόσο σιγά και οργανωμένα που όταν τραβηχτεί το σωληνάκι διασύνδεσης του ορού της ζωής στον ημιθανή ασθενή, θα «τελειώσει» επώδυνα για πολλούς. Ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι έχει έρθει ένα τεράστιο τέλος εποχής στη χώρα που παρασέρνει στο διάβα του και τις ΕΔ. Η διαταγή αυτή του ΓΕΕΘΑ είναι ο κράχτης, ο προάγγελος της σήψης, ο κήρυκας… Κι επειδή ο κήρυκας κηρύττει και μετά φεύγει για να έρθει το κηρυττόμενο, το παρόν έχει ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2015.

Αυτές τις ΕΔ δεν αξίζει να τις υπηρετεί κανείς Έλληνας, άξιος Αξκός-Υπαξκός, συνειδητός επαγγελματίας και ηθικός πολίτης!

Καλείστε όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί να πάρετε αποφάσεις τώρα για το μέλλον σας! Αν θέλετε να υπηρετείτε σε τέτοιες ΕΔ ή αν θέλουν άνθρωποι του περίγυρού σας να ενταχθούν μελλοντικά σ’ αυτές.

Κι επειδή τους χλευασμούς και τις αντιδράσεις τις βλέπουμε ήδη, κι επειδή όσοι αντιδράσουν υγιώς θα ρωτήσουν για το «μετά» απ’ αυτό ή τι προτείνεται, ολοκληρώνουμε με «προτάσεις» (επαναλαμβάνεται εκ προθέσεως ότι το άρθρο κατατίθεται το Σεπτέμβριο του 2015):

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Πρώτη κατηγορία στελεχών:  Όσοι πλησιάζουν, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης, σε μέρες αποστρατείας, δηλαδή 24,5 ημερολογιακά έτη ή 20 χρόνια οι Καταδρομείς-ΑΣ και αναλόγως το άθροισμα των πλασματικών, να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ! Όποιος προλάβει και αν προλάβει… Αν δεν προλαβαίνει, ας προσαρμοστεί κατάλληλα κι ας δει την τρίτη κατηγορία παρακάτω.

Δεύτερη κατηγορία στελεχών: Όσοι μπορούσαν να αποστρατευθούν μετά το 2010 (τάξεις ΣΣΕ ’89 και ΣΜΥ ’87-88 και παλαιότεροι) και δεν το έκαναν -- επιθυμώντας μεγαλύτερη σύνταξη και ισχυρότερο εφάπαξ -- θα τα χάσουν όλα! Αναφερόμαστε σε ανώτερους-ανώτατους Αξκούς ΣΣΕ και αμετανόητους δεινόσαυρους Αξκούς ΣΜΥ και Ανθστές ΕΜΘ. Με λυπεί που το λέω αλλά αυτή η μερίδα συναδέλφων (θα) έχει τη χειρότερη μοίρα, γιατί δεν έφυγαν ενώ μπορούσαν και θα τα χάσουν όλα. Με όλη την τόλμη των γραφομένων γιατί κατανοώ πως πολλές φορές οι προσωπικές-οικογενειακές ανάγκες δεν επιτρέπουν την έγκαιρη αποστρατεία. Συγγνώμη που λέγεται ωμά αλλά σε κάθε περίπτωση όφειλαν όλοι να διαβλέψουν το κακό που έρχεται και είναι ήδη εδώ. Πιάστηκαν στην παγίδα της αδηφαγίας, της αμέλειας και αμεριμνησίας, του άκρατου, ίσως, καριερισμού και της ματαιοδοξίας! Είναι ήδη αργά, όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Όσοι έφυγαν έγκαιρα θα λένε τουλάχιστον ότι τα χάρηκαν όλα. Κι ας τελειώσουν κάποια μέρα τα χρήματα ή ας μας τα κόψουν όλα. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη (συνειδησιακά) ζωή παρά στο μαντρί τυφλωμένος από εξουσίες, δόξες και χαμένα στο τέλος όλα! Τι θέλατε βρε; Τι θέλατε; Δεν το βλέπατε; Δεν βλέπατε τη λαίλαπα που ερχόταν; Τι θέλατε και δεν φεύγατε;;

Τρίτη κατηγορία στελεχών: Όσοι είναι «εγκλωβισμένοι» εργασιακά στο στράτευμα (νέοι Αξκοί-Υπαξκοί, ΕΜΘ, ΕΠ.ΟΠ.), παρόλο που διέπονται από αγνές προθέσεις και υγιή κίνητρα και υπάρχουν μέσα σ’ αυτούς χιλιάδες άξιοι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί, να γνωρίζουν από τώρα ότι το κοινωνικό σύστημα συντάξεων έχει τελειώσει. Δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη ούτε εφάπαξ! Δεν είναι ελληνικό το θέμα αλλά παγκόσμιο. Άλλωστε, τα εφάπαξ ήταν ελληνική ιδιαιτερότητα επί 90ετίας και η ΕΕ-ΔΝΤ ξεφυσούν από οργή για το μέτρο αυτό. Το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης που κυριαρχεί εδώ και 80-90 χρόνια στο δυτικό κόσμο τελειώνει. Έχει αποφασισθεί και εφαρμόζεται σταδιακά και ανεπαίσθητα. Δυστυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί ΔΕΝ το βλέπουν γιατί απασχολούνται με τα υπηρεσιακά θέματα μόνο.

Τι μένει γι’ αυτούς;

Μια όσο το δυνατόν ομορφότερη σταδιοδρομία με επένδυση στην οικογένειά τους και όσο μπορούν στο εσωτερικό του κρανίου τους. Πιο πρακτικά; Ένταξη στον «έτοιμο» στα σχέδια Ευρωστρατό με άμεση, τάχιστη και πυρετώδη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Η αγγλική θα είναι υποχρεωτικά η lingua franca του Ευρωστρατού. Δεν υπάρχει, πιστέψτε με, άλλη διέξοδος στις ΕΔ του σήμερα. Όσοι το εννοήσουν ΣΗΜΕΡΑ αυξάνουν γεωμετρικά τις πιθανότητες επιβίωσης σε κάποια τρύπα του Ευρωστρατού, αλλά οι λοιποί θα «πεθάνουν» υπηρεσιακά, κι όποιος το συλλάβει το συνέλαβε! O εθνικός στρατός της Ελλάδας έχει τελειώσει ενώ αναμένεται η ενσωμάτωσή του στη νέα δομή άμυνας της ΕΕ που είναι το προλαληθέν: Ένας νέος Ευρωστρατός με κοινό δόγμα άμυνας, κοινή δομή, κοινή γλώσσα εργασίας, κοινή σημαία, κοινή Διοίκηση. Κι όποιος το συνέλαβε συνέλαβε. Όσοι δεν το πιστεύουν και δεν «προετοιμαστούν» θα τους τελειώσει το ίδιο το σύστημα! Όταν ένα καράβι μπάζει νερά και βυθίζεται, πετούν στη θάλασσα όλα όσα είναι περιττά και κρατούν μόνο όσα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τη λειτουργία του οργανισμού (καραβιού). Δηλαδή, τους απολύτως αναγκαίους που μπορούν να το λειτουργήσουν.

Ας αναρωτηθεί τώρα ο καθένας Αξιωματικός-Υπαξιωματικός που διαβάζει αυτές τις γραμμές κι ας κάνει ένα αυστηρότατο ερωτηματολόγιο στον εαυτό του: Πόσο κοστίζει στη σημερινή αγορά εργασίας; Θα τον κρατούσε το «σύστημα» ή θα τον απάλλασσε με συνοπτικές διαδικασίες; Έχει τα απαιτούμενα προσόντα, γνώσεις, εμπειρίες, πτυχία-πιστοποιητικά κ.ά. ώστε να θεωρηθεί αναγκαίος για τη λειτουργία του οργανισμού, σε μια εποχή που βουλιάζουν καράβια αλλά από την άλλη «χτίζουν» πονηρά νέα καράβια;

Ας ζήσουν λοιπόν την υπηρεσιακή ζωή τους όσο πάει και σε όποια ηλικία πάει, κι ό,τι γίνει… Να γνωρίζουν όμως ότι, κάποια μέρα θα τους ζητηθεί να σφραγιστούν με μια άλλου είδους δερματοστιξία ή piercing, ξέρετε, αυτή που μοιάζει με ρυζάκι και έχει μέσα της όλη τη ζωή σου. Γι’ αυτό προετοιμάζονται τώρα οι στρατιωτικές συνειδήσεις να δέχονται δερματοστιξίες επάνω τους και τέτοιου είδους κουραφέξαλα για να είναι έτοιμες να δεχτούν μια και καλή την άλλη, την μεγάλη, την καλή…!

Ξεχνάτε ότι, η επιχείρηση απόδοσης ΑΜΚΑ στον ελληνικό πληθυσμό ξεκίνησε από τους στρατιωτικούς περί το 2007-08; Τότε που έστειλαν εσκεμμένα (όσοι θυμούνται) στις Μονάδες λάθος στοιχεία φακέλου και ζητούσαν να τα διορθώσουν προσωπικά, να υπογράψουν και να τα στείλουν πίσω υπογεγραμμένα; Λάθη παιδαριώδη και ύποπτα στην εποχή της πληροφορικής; Αυτή ήταν η κρυφή δήλωση ΑΜΚΑ!!

Τέταρτη και τελευταία κατηγορία στελεχών: Υπάρχει και μια τελευταία κατηγορία, λιγοστή αλλά υπαρκτή, που αποτελεί μέρος της προηγούμενης μερίδας των «εγκλωβισμένων» εργασιακά: Αυτοί που θέλουν να φύγουν από το στράτευμα τώρα, σήμερα, άνευ αποδοχών και κοινωνικών παροχών! Είναι οι υγιείς, οι «αντιδραστικοί», οι commandos της ζωής και οι ήρωες που δε φοβούνται τίποτα. Δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτούς παρά μόνο τούτο: Δράστε κατά συνείδηση και κατά το δοκούν, σταθμίζοντας όλους τους παράγοντες για την μετά το στρατό ζωή σας. Όχι ότι η εκτός του στρατού ζωή είναι ρόδινη αλλά έχει άλλου είδους ελευθερίες…

Μην τολμήσει κανείς Αξκός-Υπαξκός να παραπονεθεί για τα όσα συμβαίνουν στις ΕΔ, τις αδικίες στους μισθούς, στις μεταθέσεις, στον σοδομισμό της σημαίας, του εθνόσημου, του εθνικού ύμνου, του όρκου, των συνόρων, της εσκεμμένης και έντεχνης παράδοσης της φύλαξης του έθνους σε αλλοεθνείς δυνάμεις και οργανισμούς… Όπου δω παράπονα, αναλύσεις, ξεσπάσματα εκ των υστέρων, αποδόμηση ιδεών-οργανισμών-εθνών-αρχών κλπ, θα στέλνεται ο σύνδεσμος (web link) του παρόντος. Αν διαβάσατε το παρόν δεν έχετε πλέον δικαιολογία για τα επερχόμενα. Αν το είδατε σε ιστολόγια, παρακαλείστε να το μεταδώσετε όπου μπορείτε. Αν εσκεμμένα το κατακρατήσετε για σκοτεινούς λόγους χάρισμά σας. Αν δεν το είδατε ποτέ, τι να πω, δεν ήταν της μοίρας σας γραφτό γιατί ηγρόν αγοράζατε μια ζωή…

Ας πάψουν τα άρθρα στο διαδίκτυο τύπου: «ο τάδε στρατηγός ξεσπά…», «ο δείνα Ταξίαρχος αντέδρασε…», «ο Χ στρατηγός είναι χείμαρρος…»! Έπρεπε να ξεσπάσετε όλοι όταν ήσαστε Α/ΓΕΣ, τώρα είναι αργά για ξεσπάσματα και δάκρυα. Μα δεν βλέπει κανείς ότι ο στρατός αποδομείται με το γάντι; Δεν το βλέπει κανείς τελικά; Δεν το βλέπει κανείς;;

Μην τολμήσει κανείς να αντειπεί για τον γράφοντα σχόλια τύπου: «κι εσύ τι έκανες;», «τώρα μας τα λες;», «τα λες από την ασφάλεια του απόστρατου;» και άλλα τέτοια, γιατί ο Θεός γνωρίζει αν χτύπησα τη γροθιά στο μαχαίρι και μάτωσα στον εν ενεργεία βίο. Έχω γραπτές και ατράνταχτες αποδείξεις για τον οποιονδήποτε. Βλέπετε όμως ήμουν προέλευσης ΣΜΥ, ξέρετε, παιδί ενός κατώτερου θεού, παιδί του λαού, αμόρφωτος, με αδυναμία λήψης αποφάσεων και επηρεασμού αυτών σε μεγάλα κλιμάκια. Ευτύχησα όμως να έχω έναν μέντορα που με όπλισε αποτελεσματικά με νοητικά όπλα, κι αυτό άλλαξε πολλά.

Αγαπητοί συνάδελφοι εν ενεργεία, είναι καιρός αποφάσεων. Το είδατε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Με αγάπη και τιμή

Γιώργος Αθανασίου
Λγός ε.α.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!