tromaktiko: Οι Βρυξέλλες θέλουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Βρυξέλλες θέλουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος



Μόνο με μία κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί η... ευρωζώνη ρύθμιση χρέους, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, η οποία διαβεβαιώνει μάλιστα ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ πηγή της Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ουσιαστικά οι εταίροι διαμηνύουν ότι επιθυμούν ευρύτατη κυβερνητική συνεργασία και κυρίως ευρύτατη συναίνεση σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος και στην ψήφιση μέτρων, άσχετα από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση. 
Ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο του μεγάλου συνασπισμού, ακόμη και με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στην ίδια κυβέρνηση ή έστω κοινοβουλευτική συναίνεση ανάλογη εκείνης του Ιουλίου και του Αυγούστου σε επίπεδο ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!