tromaktiko: ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ! Τι ετοιμάζει ο Σόιμπλε πίσω από τη πλάτη μας;

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ! Τι ετοιμάζει ο Σόιμπλε πίσω από τη πλάτη μας;



Ένα ανεπίσημο έγγραφο το οποίο φέρεται να...
έφτασε στα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, αναφέρει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκέφτεται σχέδιο για χρεοκοπία χωρών εντός Ευρωζώνης.

Κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητεί να υιοθετηθούν κάποιοι κανόνες βάσει των οποίων θα επιτρέπεται η χρεοκοπία μιας χώρας εντός της νομισματικής ένωσης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προτείνει σε αυτό το έγγραφο μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών μιας χώρας: Στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης θα πρέπει να περιλαμβάνεται ένας όρος, που θα αναγκάζει όλους τους ομολογιούχους να συμμετέχουν σε ένα πιθανό κούρεμα του χρέους. Αμέσως μόλις η χώρα αυτή λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα πρέπει να «παρατείνεται αυτόματα» ο χρόνος ωρίμανσης των ομολόγων της. Επίσης θα πρέπει να γίνεται ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της εν λόγω χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εξάλλου σε αυτό το έγγραφο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επικρίνει και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και παράλληλα να ασκεί νομισματική πολιτική.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!