tromaktiko: Τρόμος για Πόλεμο: Οι Ρώσοι έβγαλαν υποβρύχιο με 240 πυρηνικές κεφαλές;

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόμος για Πόλεμο: Οι Ρώσοι έβγαλαν υποβρύχιο με 240 πυρηνικές κεφαλές;



Το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων που δημιουργήθηκε και ναυπηγήθηκε μέχρι σήμερα...
το ΤΚ-208 Dmitry Domskoy, εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων στην επιφάνεια και 48.000 τόνων υποβρυχίως, εισήλθε ξανά στη Λευκή Θάλασσα, προφανώς για να βρίσκεται σε ετοιμότητα, με το φορτίο των 20+ στρατηγικών πυραύλων Bulava SLBM.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η έξοδος του δεν ήταν προγραμματισμένη και γίνεται λόγω της έντασης στις αμερικανορωσικές σχέσεις με αφορμή την εμπλοκή στις μάχες στην Συρία στο πλευρό της νόμιμης συριακής κυβέρνησης, ρωσικών στρατιωτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία.


Το υποβρύχιο αυτό είναι ετοιμοπόλεμο από την σειρά των έξι ναυπηγημένων και του έβδομου θαλάσσιου "γίγαντα". Τα τρία αόσύρθηκαν από την υπηρεσία την δεκαετία του '90, ενώ άλλα δύι το TK-17 Arkhangelsk, TK-20 Severstal, είναι σε στρατηγική εφεδρεία.


Από την Λευκή Θάλασσα τα βαλλιστικά βλήματα Bulava έχουν τη δυνατότητα να εξολοθρεύσουν σε μόλις 15 λεπτά την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, καθώς έχουν ακτίνα δράσης 10.000 χλμ. Μεταφέρουν μέχρι και δέκα επανεισερχόμενα οχήματα, δηλαδή πυρηνικές κεφαλές των 150 κιλοτόνων η κάθε μία, δηλαδή μπορεί να κτυπήσει μέχρι και 240 στόχους με 150 κιλοτόνους πυρηνική κεφαλή.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!