tromaktiko: Tα Windows 10 ξεπέρασαν τα 75 εκατομμύρια χρήστες σε μόλις ένα μήνα!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Tα Windows 10 ξεπέρασαν τα 75 εκατομμύρια χρήστες σε μόλις ένα μήνα!



Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί...
ακόμα και αν κανείς σκεφτεί ότι το νέο λειτουργικό της Microsoft παρέχεται δωρεάν ως αναβάθμιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε ένα μήνα τα Windows 10 έχουν εγκατασταθεί σε πάνω από 75 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλον τον κόσμο. Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος, τα προηγούμενα Windows 8 είχαν πουλήσει περί τα 100 εκατομμύρια αλλά σε έξι ολόκληρους μήνες.

Η επιτυχία του νέου προγράμματος δεν εκπλήσσει κανέναν, καθώς στόχος της εταιρίας, ήταν να δημιουργήσει ένα σταθερό λειτουργικό που θα παραμείνει μαζί μας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό εξηγεί και την απόφαση της Microsoft να μην εστιάσει τόσο στο άμεσο κέρδος, όσο στο γεγονός ότι η νέα πλατφόρμα θα έχει την μέγιστη δυνατή εξάπλωση.

Υπάρχει όμως ακόμα ένα μυστικό. Και αφορά της ιδιαίτερα επικερδείς κινητές μονάδες (τηλέφωνα και tablets) όπου τα Windows 8 ήταν μάλλον αποτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κατάστημα πώλησης applications «Windows 10 Store» έχει εξαπλασιάσει τα downloads των apps σε σχέση με ότι γινόταν με τα Windows 8.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό ποτέ δεν κατάφερε να γίνει δημοφιλές σε κινητές μονάδες όπου τα iOS και τα Android είχαν το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς με πολύ καλύτερες και πιο πλούσιες εφαρμογές. Κάτι που η Microsoft θέλει να αλλάξει με τα νέα Windows 10 , καθώς αφ' ενός υπάρχει ένα νέο μεγάλο κοινό για εγκατάσταση εφαρμογών Windows ενώ ο νέος κώδικας επιτρέπει την εξέλιξη apps ισάξιων ή και καλύτερων από αυτές που βρίσκουμε στα iOS και στα Adroid λειτουργικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!