tromaktiko: EIΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Αλλάζουν ημερομηνία οι εκλογές;

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

EIΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Αλλάζουν ημερομηνία οι εκλογές;



Στο χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών...

Σύμφωνα μάλιστα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς προηγούμενως να έχει συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση η ορκωμοσία τηςΒασιλικής Θάνου ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα γίνει την Πέμπτη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως λεγεται μάλιστα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μπορεί να παρακαμφθεί μετηλεφωνικές επικοινωνίες που μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίαςστους πολιτικούς αρχηγούς και δεδομένου ότι και από τις διερευνητικές εντολές δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα, άρα δεν θα προκύψει λόγος σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν χρειάζεται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, καθώς αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν. Εφόσον λοιπόν επιλεγεί αυτή η διαδικασία-εξπρές οι εκλογές βγαίνουν οριακά για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να σημειωθεί ότι έντονες αναμένεται πως θα είναι οι αντιδράσεις των κκ. Θεοδωράκη, Μεϊμαράκη και Λαφαζάνη, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!