tromaktiko: Νέες εξελίξεις - Κλείνει η Βουλή...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Νέες εξελίξεις - Κλείνει η Βουλή...



Νέες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η...
πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να κλείσει τη Βουλή και να εκκινήσει τη λειτουργία των θερινών τμημάτων. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης και οι εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κλείσει η Βουλή και να αρχίσουν τη λειτουργία τους τα θερινά τμήματα. Σε αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους "προεδρικούς" βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές, να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Παρόλα αυτά, υπάρχει για τον κ. Τσίπρα ο κίνδυνος, όπως αναφέρει το newsit.gr, οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιηθούν και να σχηματίσουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, έτσι ώστε και να συμμετάσχουν στα θερινά τμήματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!