tromaktiko: Για κακοποίηση ανηλίκου ερευνάται πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Για κακοποίηση ανηλίκου ερευνάται πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας



Ερευνα για καταγγελίες  κακοποίησης ανηλίκου από τον πρώην...
πρωθυπουργό της Βρετανίας Εντουαρντ Χιθ, που αποσιωπήθηκαν από αστυνομικούς, ξεκινά η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Η καταγγελία είχε γίνει την δεκαετία του '90 στις αστυνομικές αρχές του Γουίλτσρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπως ανέφερε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας(IPCC).

Στην περιοχή αυτή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν δοθήκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε, ούτε για την κατηγορία που του πρόσαψε.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η IPCC.

Η αστυνομία του Γουίλτσιρ προσπαθεί από την πλευρά της να εξακριβώσει αν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. (Ο Χιθ) έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα», τόνισε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!