tromaktiko: Όλη η αλήθεια! Γιατί μπορεί να πέφτουν έξω οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Όλη η αλήθεια! Γιατί μπορεί να πέφτουν έξω οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;



Την άποψη τους για τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται...
στο τέλος Αυγούστου εξέφρασαν μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM, 104,9, οι επικεφαλής των εταιρειών δημοσκοπήσεων INTERVIEW, Δημήτρης Βασιλειάδης, και ΠΑΛΜΟΣANALYSIS, Πασχάλης Τεμεκενίδης.

"Πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει επιστρέψει, αν βέβαια, είχε φύγει σε διακοπές", είπε ο κ.Βασιλειάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι" οι δημοσκοπήσεις που γίνονται, ισχύουν για την επόμενη Κυριακή και όχι για τις 20 Σεπτεμβρίου..

Ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι η πρόβλεψη της έρευνας της εταιρείας του κάνει λόγο για εννεακομματική βουλή, με αποτέλεσμα να δείχνει απίθανος ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης της αποχής, είπε ότι στην έρευνα καταγράφεται ποσοστό αναποφάσιστων 15%, αλλά αυτό δε μπορεί να καταχωρηθεί μόνο ως αποχή.

Από την πλευρά του, ο κ.Τεμεκενίδης είπε ότι, παρά το γεγονός ότι γίνεται σωστή αποτύπωση δημογραφικών στοιχείων, ενδέχεται να υπάρχει λάθος κοινωνικοοικονομική αποτύπωση, γιατί τα κοινωνικά στρώματα που κάνουν διακοπές δηλαδή τα οικονομικά ισχυρότερα στρώματα, απουσιάζουν από τη δειγματοληψία σε μεγαλύτερο βαθμό κι αυτό μπορεί να δημιουργεί πολιτικές στρεβλώσεις.

Ο κ.Τεμεκενίδης εξέφρασε την άποψη ότι η κήρυξη της προεκλογικής εκστρατείας θα δώσει "ίσως καλύτερη αποκρυστάλλωση των τάσεων στο δρόμο για τις εκλογές".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!