tromaktiko: Την Πέμπτη λήγουν οι διερευνητικές - Από την Παρασκευή υπηρεσιακή κυβέρνηση

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Την Πέμπτη λήγουν οι διερευνητικές - Από την Παρασκευή υπηρεσιακή κυβέρνηση



Μέχρι αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών με τους αναλυτές να επιμένουν ότι ακόμα είναι εφικτό οι κάλπες να...
στηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως θέλει ιδανικά ο Αλέξης Τσίπρας. Κάτι όμως που αναμένεται να κριθεί κυρίως απ' τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και πότε αυτή θα ολοκληρωθεί.

Ήδη σενάρια που διακινούνται απ' το πρωί θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιλέγει τελικά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής μέχρι το αύριο, μία ημέρα νωρίτερα

Η εισήγηση φέρεται να έγινε στον Πρόεδρο της ΝΔ με βάση το σενάριο ότι διερευνητική εντολή θα λάβει μετά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όχι οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού.

Τα ίδια σενάρια, τα οποία όμως δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά θα δει μόνο την κα Γεννηματά στο σημερινό τους ραντεβού ενώ ο στόχος του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα κρίνεται αντικειμενικά δύσκολος.

Εξάλλου ο Σταύρος Θεοδωράκης στο χθεσινό τετ α τετ που είχαν δήλωσε ότι είναι αδύνατον να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή χωρίς αυτή να έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο, την διερευνητική εντολή θα λάβει μετά η “Λαϊκή Ενότητα” και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επιχειρεί να συσπειρώσει δυνάμεις σε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο έχοντας επαφές και με την Πρόεδρο της Βουλής.

Ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας δήλωσε το πρωί ότι θα εξαντλήσει και τις τρεις ημέρες που του δίδει περιθώριο το Σύνταγμα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε αυτό το διάστημα θα επιχειρήσει να συναντηθεί περισσότερο με κοινωνικούς φορείς παρά με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, βάσει και των προβλέψεων του Συντάγματος, η διαδικασία με τις διερευνητικές επαφές αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο 24ωρο που θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συγκαλεί μετά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ως ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης απ' την παρούσα Βουλή, τότε την Παρασκευή η χώρα θα αποκτήσει υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου.

Κάτι που σημαίνει ότι χρονικά είναι δυνατόν να διενεργηθούν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως εξαρχής ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάτι βέβαια που σχεδόν η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν θα ήθελε ενώ απο χθες έχει ξεκινήσει ο “πόλεμος” κυρίως κατά του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με βολές από την Πρόεδρο της Βουλής.

Ήδη σήμερα και ο Παν. Λαφαζάνης φρόντισε να στείλει το μήνυμα του λέγοντας πως «πρέπει να τηρούμε τις προβλέψεις του Συντάγματος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, διότι όπως βλέπετε και οι κυβερνήσεις και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο τον κανονισμό της βουλής και το Σύνταγμα».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!