tromaktiko: Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας



Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη...
διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Χαλκίδα της Εύβοιας συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (διαχειριστής και προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας - κέντρου διασκέδασης) για παραβάσεις της φορολογικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr , οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, χθες (30-08-2015) σε καταστήματα πώλησης αγαθών, εστίασης και κέντρα διασκέδασης σε περιοχές της Χαλκίδας Εύβοιας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε κέντρο διασκέδασης, σε περιοχή της Χαλκίδας, καθώς σε εξήντα εννέα (69) περιπτώσεις προσφοράς ειδών δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας (2.760) ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για την παράβαση αυτή συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία - σε βαθμό πλημμελήματος - 51χρονος ημεδαπός, ως διαχειριστής του κέντρου διασκέδασης και 42χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

Επιπλέον, από τους εικοσιένα (21) εργαζόμενους οι εννέα (9) δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!