tromaktiko: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ευχάριστα νέα - Η πρόταση έχει το «οk» των Θεσμών

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ευχάριστα νέα - Η πρόταση έχει το «οk» των Θεσμών



Πληροφορίες από ελληνικές πηγές στις Βρυξέλλες και την Αθήνα.

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τελεσίγραφο που έχει δοθεί στην Αθήνα...προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και να αποτραπεί το «μαύρο» σενάριο του Grexit, προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική Βουλή – μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης στα αγγλικά και σε ένα άρθρο – για τη διαδικασία με την οποία η Ολομέλεια θα κληθεί να την εγκρίνει, αλλά και για το περιεχόμενο της πρότασης.

Η δυσφορία στα κόμματα της αντιπολίτευσης δημιουργείται εξαιτίας του θεσμικού παράδοξου από την απόφαση της κυβέρνησης να αποκτήσει μια ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση – εξουσιοδότηση με ευρύτατες συναινέσεις από το ελληνικό κοινοβούλιο ώστε να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι Θέσμοι έλαβαν την πρόταση με τις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, αλλά παραμένει άγνωστο αν η πρόταση που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή είναι η ίδια πρόταση με αυτή που έλαβαν οι δανειστές.



Μάλιστα πληροφορίες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί έδωσαν ήδη το πρώτο «ok» μετά την πρώτη ματιά που έριξαν στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι το κείμενο γράφτηκε λέξη-λέξη σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Οι επιστολές πρέπει να είναι υπογεγραμμένες», λέει ο επικεφαλής του γραφείου του Γιούνκερ

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης εστάλησαν αρχικά χωρίς υπογραφές, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του Μάρτιν Σέλμαγερ, εκπροσώπου του επικεφαλής της Κομισιόν, Γιούνκερ, στο Twitterότι «χρειάζονται υπογεγραμμένες επιστολές», το κυβερνητικό κείμενο εστάλη εκ νέου υπογεγραμμένο. «Τώρα ελήφθησαν οι προτάσεις. Υπογεγραμμένες. Οι τρεις θεσμοί θα
αξιολογήσουν», έγραψε σε επόμενο tweet του ο Σέλμαγερ.




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!