tromaktiko: Να γιατί εγώ ο δεξιός θα ψηφίσω ΟΧΙ τη Κυριακή...

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Να γιατί εγώ ο δεξιός θα ψηφίσω ΟΧΙ τη Κυριακή...



Είμαι ο "πετυχημένος" (;;!!) νέος της γενιάς των 35αρηδων, με "πετυχημένη" καριέρα στην Ελλάδα (τυχερός; Μάλλον ναι). Είμαι ο οικογενειάρχης, που δεν ξενύχτησα στα μπουζούκια κάνοντας "ζημιές", δεν ξενύχτησα στα καζίνο, παίζοντας τζόγο δεκαχίλιαρα, δεν παίρνω ναρκωτικά, δεν πληρώνω...
πουτ.....ες για να με συνοδεύουν.

Είμαι αυτός, που, από άποψη και με τη δική μου λογική, ψήφιζα ΔΕΞΙΑ.

Είμαι αυτός, που κάθε χρόνο, έκανα τη φορολογική μου δήλωση ΧΩΡΙΣ να κλέβω και ας με μούντζωνε ο λογιστής μου, για να κοιμάμαι ήρεμος το βράδυ.

Είμαι αυτός, που χέστηκα επάνω μου, όταν αποφασίστηκαν οι πρόωρες εκλογές και έτρεμα στην ιδέα πως θα δούμε το ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην πραγματικότητα.

Δεν μου αρέσει η γκρίνια και η κακομοιριά. Θα σου πω για μένα λίγα πράγματα.
Τα κέρδη μου από την εργασία μου, μου επέτρεψαν να έχω άνετη ζωή και να πραγματοποιήσω κάποια από τα όνειρά μου.
Να γυρίσω την μισή Υφήλιο με τη γυναίκα μου, να έχω ένα ακριβό και ασφαλές αυτοκίνητο, να μένω σε ένα άνετο και σύγχρονο σπίτι των Βορείων Προαστίων. Να μπορώ να πάω διακοπές τα παιδιά μου το καλοκαίρι σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, να μπορώ να τα πηγαίνω σε ιδιωτικά σχολεία για να εξελιχθούν γρηγορότερα. Να μπορώ τη Κυριακή, που ήταν και είναι η μόνη μέρα που δεν δουλεύω από τις 8 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ να πάρω την οικογένειά μου και να πάμε σε μια ταβέρνα, παρέα με καλούς φίλους, για να φάμε.

Το 2014, αποφάσισα να γίνω "τζογαδόρος". Επένδυσα τους κόπους σχεδόν 20 ετών σε μια νέα επιχείρηση. Υποθήκευσα περιουσία μεγάλης αξίας, για να μπορέσω να έχω και μια μικρή χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα.

Σκατά. Έκανα τη μεγαλύτερη μαλακία της ζωής μου. Εγώ, που δεν έπαιζα τζόγο ποτέ, έπαιξα μια ζαριά και βρέθηκα στο γκρεμό. Έφαγα εν μια νυκτί τη μεγαλύτερη σφαλιάρα της ζωής μου. ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑ...

Είδα ξαφνικά, ότι μου επέβαλλαν σχεδόν 4 χιλ. ευρώ φόρο πολυτελείας για το αυτοκίνητό μου για 3η χρόνια. Το πούλησα...
Είδα ξαφνικά, ότι μου επέβαλλαν φόρο ακόμα και στο εταιρικό μου κινητό, σχεδόν 1000 ευρώ τον χρόνο. Τα έκοψα...
Είδα ξαφνικά, ότι είναι τιμωρία να έχεις ένα καλό σπίτι και τα τελευταία χρόνια, πληρώνω νταβατζιλίκι έξτρα φόρους, ενώ πληρώνω ανελλιπώς 40 και πλέον χιλιάδες ετησίως. Προσπάθησα να το πουλήσω. Δεν τα κατάφερα. Ούτε βλέπω να τα καταφέρνω...

Έρχονται και μου λένε σήμερα, ότι θα γίνουμε η Αλβανία του Νότου. Δηλαδή;
Δεν είμαστε ήδη; Έχουμε κάποια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια που μόνο εγώ δεν βλέπω;

Έχουμε ηρεμία, που μόνο εγώ δεν έχω;
Έχουμε χρήματα, που μόνο εγώ πλέον δεν έχω;
Δεν είμαστε χρεοκοπημένοι τόσα χρόνια, ή μόνο εγώ βλέπω τη χρεοκοπία;

Τον Ιανουάριο ΔΕΝ ψήφισα αριστερά, ούτε πρόκειται να ψηφίσω στο μέλλον. Απλά σε επόμενες εκλόγες ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ.

Αλλά, αυτόν το τυπάκο, τον Τσίπρα, τον παραδέχομαι για ένα πράγμα. Κάνει επανάσταση.

Και μόνο και μόνο λόγω επανάστασης και μόνο και μόνο που κάποιος, μετά από 6 χρόνια λαίλαπας, αυτοκτονιών, πείνας και δυστυχίας με ρωτάει στα ίσα τι θέλω για το μέλλον το δικό μου, των παιδιών μου και αύριο μεθαύριο των εγγονών μου, θα ψηφίσω ΟΧΙ.

Θα φωνάξω ΟΧΙ.
Θα πω στα ίσα και εγώ ΟΧΙ στους 3 θεσμούς, που μπήκαν στο σπίτι μου και μου έκαναν πραγματική αφαίμαξη τα τελευταία 6 χρόνια στο ταμείο μου.

Εσύ ο δεξιός φίλος μου, ο τύπος που μου κλαιγόσουν μέχρι τη περασμένη εβδομάδα για την αναδουλειά που έχει η εταιρία σου, που πέρυσι μου ζήτησες να μπω ως μέτοχος με 150 χιλιάδες ευρώ στην εταιρία σου για να μην καταστραφείς, εσένα που σε βλέπω πρώτη γραμμή στις συγκεντρώσεις υπέρ της Ευρώπης, πες... ναι. Μαλάκα...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!