tromaktiko: Ακροβασίες από την κυβέρνηση με τη χώρα σε κατάρρευση

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ακροβασίες από την κυβέρνηση με τη χώρα σε κατάρρευση



Επικίνδυνη πολιτική ακροβασία με την χώρα και τους πολίτες  κοινωνία να γλιστρούν σε...
οικονομική και κοινωνική άβυσσο επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρέχοντας διαβεβαιώσεις μέσω διαγγέλματος πως με ένα «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα εξασφαλίσει λύση και καλύτερη συμφωνία.

Κωφεύοντας στις εκκλήσεις κομμάτων, φορέων, συλλογικοτήτων, πνευματικών ανθρώπων ακόμη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση ,προσπερνά ως μη γενόμενη την χρεοκοπία, επιμένει στο δημοψήφισμα και δείχνει να επιδιώκει μέσω του ΟΧΙ  πολιτική  «δικαίωση» για να ξαναμπεί  με άλλους όρους στη διαπραγμάτευση.

Και να επανακτήσει το πολιτικό έδαφος στο εσωτερικό που υποχωρεί.  

Σ αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η επιμονή πως η διαπραγμάτευση και η γραμμή επικοινωνίας με τους εταίρους είναι ζωντανή . Αυτόν το σχεδιασμό υπηρετεί και ο υπουργός Οικονομικών που δηλώνει ότι η μόνη διαφορά μας με τους εταίρους είναι το χρέος ενώ οι ευρωπαίοι απαντούν πως δεν υπάρχει ούτε έδαφος ούτε εμπιστοσύνη για συζήτηση με την ελληνική πλευρά.

Eurogroup: Μετά το δημοψήφισμα ότι συζητήσουμε θα είναι πλήρες μνημόνιο    

 Στην άλλη πλευρά , το Eurogroup αντιμετώπισε σκληρά το εμπρηστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού όπου από τη μια κατήγγειλε τους εταίρους ότι κλείνουν τις τράπεζες για να εκβιάσουν το λαό ενόψει του δημοψηφίσματος και από την άλλη δήλωνε ότι ανά πάσα ώρα είναι  έτοιμος για συμφωνία.          

«Οι όποιες συζητήσεις για συμφωνία με την Ελλάδα θα διεξαχθούν μετά το δημοψήφισμα και θα αφορούν σε πλήρες Μνημόνιο» .

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε γραπτή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη συζήτηση με την Ελλάδα έως το τέλος του δημοψηφίσματος. Ο Γερούν Ντάισελμπουλ εκφράζει την λύπη του για τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως για το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και δηλώνει ότι δεν άλλαξε η πολιτική κατάσταση που θα βελτιωνε το κλίμα.

Βερολίνο: Δεν μας λένε τι θα κάνουν αν ο λαός πει ΝΑΙ  

«Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά τι κάνει. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να μείνει στο ευρώ χωρίς όρους» είπε ο Σόιμπλε στην γερμανική Βουλή και αποκάλυψε «ρωτήσαμε τον κ. Βαρουφάκη τι θα κάνει η κυβέρνηση αν ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πώς θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν εγκρίνει»

Βαρουφάκης: Δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

 Ανησυχητικά...βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει bail in εμφανίστηκε ο Γ. Βαρουφάκης. Στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν έξω από το ΥΠΟΙΚ το βράδυ της Τετάρτης ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει bail in τραπεζών.

Επίσης επέμεινε πως  ελληνική πρόταση βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και τις δύο πλευρές χωρίζει μόνο η βιωσιμότητα του χρέους.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν ότι οι θεσμοί ζήτησαν στο Eurogroup περισσότερα στοιχεία για το δημοσιονομικό σκέλος της πρότασης.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!