tromaktiko: YouTube Gaming: Η απάντηση της Google στο Twitch

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

YouTube Gaming: Η απάντηση της Google στο Twitch



Η Google ανακοίνωσε το YouTube Gaming, ένα app/website για PC και φορητές συσκευές αφιερωμένο αποκλειστικά για videogames. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή θα...
περιλαμβάνει "ειδικές σελίδες" με βίντεο και livestreams, ενώ οι χρήστες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν περιεχόμενο μέσω των Game Feed και Channels tabs. «Το YouTube Gaming είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους gamers, με περισσότερα βίντεο από οπουδήποτε αλλού», δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο product manager Alan Joyce και πρόσθεσε: «Από Asteroids μέχρι και Zelda, πάνω από 25.000 games θα έχουν το καθένα τη δική τους σελίδα, ένα χώρο για όλα τα καλύτερα βίντεο και live streams για τον εκάστοτε τίτλο». Επιπλέον, διαθέσιμα θα είναι YouTube channels από game publishers και YouTube creators. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να εγγραφούν στο εκάστοτε YouTube channel και με το σχετικό sign up, θα ειδοποιούνται όταν ξεκινούν livestreams ή εμφανίζεται νέο περιεχόμενο για τα games που τους ενδιαφέρουν.

Οι livestreamers θα έχουν στη διάθεση τους νέα features, όπως είναι η δυνατότητα να προγραμματίσουν events πριν την έναρξη του stream. Η ενότητα My Games θα «προτείνει» στους χρήστες τα πιο ενδιαφέροντα games, παρέχοντας τα σχετικά recommendations. Το Live system επιτρέπει το “hang out” με αγαπημένους YouTube Creators, το οποίο διαθέτει βελτιωμένο chat latency και moderation. Σημειώνεται, τέλος, ότι το YouTube Gaming θα γίνει διαθέσιμο αυτό το καλοκαίρι αρχικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση της Google στην Twitch και φαίνεται να μπαίνει πολύ δυναμικά στο «παιχνίδι» του ανταγωνισμού.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!