tromaktiko: ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ από Βερολίνο - Δραματική η κατάσταση για την Ελλάδα...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ από Βερολίνο - Δραματική η κατάσταση για την Ελλάδα...



Την σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα και την απόρριψη του αιτήματος παράτασης του προγράμματος αποφάσισε το...
Βερολίνο και αυτό επέβαλλε και στο Eurogroup που ξεκίνησε.

Πιο ήπια αντίθετε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ η οποία έτσι ή αλλιώς βλέπει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της αφού η κυβέρνηση διακήρυξε ότι δεν θα πληρωθεί η δόση στο Ταμείο στις 30 Ιουνίου.

Το ίδιο ήπιος, στάση που διατήρησε όλες αυτές τις ημέρες ήταν ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π.Μοσκοβισί. “Θα δούμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε για επέκταση του προγράμματος”.

“Θλιβερή απόφαση γιατί έκλεισε την πόρτα σε περαιτέρω συζητήσεις”.χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να καταφύγει σε δημοψήφισμα για το πρόγραμμ ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισενμπλουμ.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ στο να δοθεί παράταση μέχρι την Κυριακή 5 Ιουλίου στην παράταση του μνημονιακού προγράμματος που λήγει στις 30 Ιουνίου και εμμέσως στην συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, από την ΕΚΤ: “Δεν υπάρχουν τρεις εβδομάδε, υπάρχουν μόνο τρεις ημέρς για το πρόγραμμα. Μετά τελειώνει”.

Και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτες, της ομάδας ττων ΥΠΟΙΚ “δορυφόρων” του Βερολίνου, μίλησε για “Ανάγκη να αισθανθούν οι Ελληνες τις συνέπειες της χρεοκοπίας”.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!