tromaktiko: Χειροπέδες στον Έλληνα ''πρίγκιπα'' των καλλυντικών για φοροδιαφυγή - μαμούθ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Χειροπέδες στον Έλληνα ''πρίγκιπα'' των καλλυντικών για φοροδιαφυγή - μαμούθ



Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, ο...
συλληφθείς επιχειρηματίας κατηγορείται ότι απέκρυβε επί εννέα χρόνια, φόρο εισοδήματος που ξεπερνά τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ

Το απίστευτο χρηματικό ποσό των σχεδόν 18.000.000 ευρώ χρωστάει στο Δημόσιο ο 61χρονος γαμπρός της οικογένειας γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών, ο οποίος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία κατόπιν εντάλματος σύλληψης για φοροδιαφυγή στο εισόδημα σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, ο συλληφθείς επιχειρηματίας κατηγορείται ότι απέκρυβε επί εννέα χρόνια, φόρο εισοδήματος που ξεπερνά τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 61χρονος κατά τα οικονομικά έτη 2003 έως 2012 υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας καθαρά εισοδήματα με αναλογούντα φόρο που ανέρχεται σε 17.672.513,30 ευρώ (φοροδιαφυγή στη φορολογία εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος).

Ο επιχειρηματίας που έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για χρέη προς το Δημόσιο, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο 61χρονος φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη με την οικογένεια που ίδρυσε την συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων και να είχε αποχωρήσει από το εταιρικό σχήμα, διατηρώντας μόνος του τρία καταστήματα σε Νέα Ιωνία, οδό Ιπποκράτους στην Αθήνα και επί της οδού Πατησίων. Το πρώτο κατάστημα έχει κλείσει εδώ και μήνες.

Ο επιχειρηματίας όμως φέρεται να είχε και τεράστια χρέη προς τους 130 εργαζομένους του, οι οποίοι συναντήθηκαν μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο με τον υπουργό Εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτη για να του μεταφέρουν την αθλία κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οικονομικά και να ζητήσουν την παρέμβασή του, αφού στην πλειονότητά τους ήταν έως και 20 μήνες απλήρωτοι!
Πηγή

Από τα σαλόνια της ομορφιάς στα κρατητήρια για χρεη 19 εκ. ευρώ - Ποιος είναι πραγματικά ο Γιώργος Χόντος;

Μια πάλαι ποτέ ενωμένη φαμίλια έφτασε να είναι πιο διχασμένη από ποτέ εξαιτίας της γκρίνιας που έφερε η κρίση λόγω της...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!