tromaktiko: Ο "μύθος" του ... Κώστα Καραμανλή!

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο "μύθος" του ... Κώστα Καραμανλή!



Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Συχνά πυκνά ακούμε από τους απογοητευμένους...
ανώνυμους και επώνυμους Νεοδημοκράτες να κατονομάζουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ως Εθνικό Κεφάλαιο της παράταξης και της Χώρας μας.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς λένε ότι θα πρέπει να επανέλθει σύντομα στην Πολιτική σκηνή για να μας βγάλει από την δύσκολη θέση!!!
Αλήθεια ποια ήταν τα έργα της Πρωθυπουργικής θητείας του κ. Καραμανλή τα οποία μπορούν να τον καταστήσουν υποψήφιο σωτήρα μας?
Για εμένα τίποτα σημαντικό πέρα από το ότι είναι ανιψιός του μακαρίτη (Εθνάρχη κατά αυτούς) Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Βέβαια στο διάβα της ιστορίας έχει αποδειχτεί πως κατά καιρούς η παραπάνω λέξη ερμηνεύεται και προσδίδεται σε κάποιους καθαρά με σκοπό να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της εκάστοτε πολιτικής άρχουσας εξουσία και τάξης και για αυτό οι "Σοβαροί" Ιστορικοί και μελετητές της παγκόσμιας ιστορίας δεν χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς για πολλά πρόσωπα τα οποία κάποιοι για τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίζουν Ηγέτες, Εθνάρχες κ.τ.λ.

Ας επανέλθουμε όμως στα σημερινά δηλ. στο δικό μας "Εθνικό κεφάλαιο" τον κ. Κώστα ή Κωστάκη Καραμανλή ο οποίος όπως λένε στην Πρωθυπουργία του προσέγγισε τους Ρώσους δημιουργώντας κόντρα με τους Αμερικανούς οι οποίοι μετά τον υπονόμευσαν και στο τέλος τον έριξαν από την εξουσία.
Μάλιστα ακούσαμε και διαβάσαμε ακραία σενάρια τα οποία αναφέρουν απειλές κατά της οικογένειας του αλλά και απόπειρες δολοφονίας του ιδίου!

Εδώ λοιπόν αν ίσχυαν τα παραπάνω θα έπρεπε να λειτουργήσουν τα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν έναν απλό ηγέτη πραγματικό Ηγέτη 10.000.000 ανθρώπων δηλ. να έβγαινε και να κατάγγελνε δημόσια στον λαό του τις απειλές και τις απόπειρες εναντίον του ζητώντας την στήριξη του και θα βλέπαμε τότε αν θα τολμούσε να το πειράξει κανένας.

Αλλά ο κ. Καραμανλής τότε (αν πραγματικά συνέβησαν τα όσα λένε) αποδείχτηκε Χέσ@ης και όχι Ηγέτης γιατί "παρέδωσε" την εξουσία στον "Αμερικανό" Γιώργο Παπανδρέου (ο οποίος μας οδήγησε στις σημερινές ολέθριες καταστάσεις) και από τότε όπως είναι γνωστό "μουγκάθηκε" (ψηφίζοντας και όλα τα μνημόνια) αφήνοντας όμως εσκεμμένα κατά την γνώμη μου να συντηρούνται όλες οι παραπάνω φήμες γύρω από το όνομα του.

Από τα γεγονότα φαίνεται ολοκάθαρα πως είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας Καραμανλή (θείου και ανιψιού) να φεύγουν ως "λαγοί" τις κρίσιμες στιγμές εγκαταλείποντας τον λαό στην μοίρα του ποντάροντας προφανώς στην βραχεία μνήμη του μια και όπως είναι γνωστό τον θείο τον επαναφέραμε μετά την πτώση της Χούντας ως ήρωα!.. τον κάναμε Πρωθυπουργό και τον χρiσαμε Εθνάρχη, τον δε Ανιψιό επιτρέπουμε τώρα να τον ονομάζουν κάποιοι Εθνικό κεφάλαιο με σκοπό βέβαια αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, η "αμνησία" και η βλακεία μας να ακολουθήσει την διαδρομή του θείου του δηλ. να γίνει ο νέος μας .... Εθνάρχης!!!

Υποσημείωση
Η προσωπική μου αίσθηση και άποψη είναι ότι τον κ. Καραμανλή τον έριξαν εγχώρια συμφέροντα.
Η δε σιωπή του οφείλεται στα όσα ίσως "ακούγονται" στην περιβόητη κασέτα του "γνωστού" Θέμου σε εκείνη την "περίεργη" ιστορία του Ζαχόπουλου ο οποίος (μετά την ομολογουμένως απίστευτη "τύχη" του να διασωθεί από την "πτώση" του από τον 5ο όροφο) όλως τυχαίως εξαφανίστηκε διά μαγείας .... από την δημοσιότητα!

Το δε Ρωσοαμερικάνικο παραμύθι το συντηρούν για να τον επαναφέρουν αν χρειαστεί μελλοντικά μιας και όπως είναι γνωστό ένα "εκβιαζόμενο" άτομο είναι πάντα πιο .... χρήσιμο για αυτούς!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!