tromaktiko: Πώς θα αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 8

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πώς θα αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 8



Όταν εισέρχεστε (κάνετε αυτό που λέμε “log in” δηλαδή) στα Windows 8 με λογαριασμό Microsoft, απαιτείται η εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης. Οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι προφανείς: διαφυλάσσεται έτσι η ...
ασφάλεια του υπολογιστή σας καθώς αυτός παραμένει θωρακισμένος απέναντι στην περιέργεια τρίτων. Ωστόσο, στην περίπτωση που μπορείτε οι ίδιοι να εγγυηθείτε για την ασφάλεια του PC σας, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε τον κωδικό, κερδίζοντας έτσι πολύτιμα δευτερόλεπτα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται σε τρία, πολύ απλά βήματα και αποτελεί διαδικασία που ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο:

Μεταφέρετε τον κέρσορα στη δεξιά άκρη της οθόνης σας και σαρώστε τη από πάνω προς τα κάτω. Θα εμφανιστεί μια ημιδιαφανής μπάρα με ορισμένες επιλογές. Επιλέξτε την Αναζήτηση.


.
Εκεί πληκτρολογείτε «είσοδος» και από τις επιλογές που εμφανίζονται κατόπιν, διαλέγετε το Αλλαγή επιλογών εισόδου (ή Επιλογές εισόδου).

Στο παράθυρο που σας ανοίγει, βλέπετε τις επιλογές σας. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο τα Windows θα επαληθεύουν την ταυτότητά σας πριν σας αφήσουν να μπείτε ή αν θέλετε, μπορείτε και να απενεργοποιήσετε τελείως το αίτημα κωδικού πρόσβασης.

Αν και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η εισαγωγή κωδικού στο PC τους είναι υπερβολή, θα σας συστήναμε εσείς να είστε πιο προσεκτικοί. Μέσα στον υπολογιστή σας υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις δεδομένα που μαρτυρούν στοιχεία για την προσωπική σας ζωή: φωτογραφίες από ταξίδια, αρχεία δουλειάς, σκαναρισμένα έγγραφα, προγράμματα, emails και φυσικά το ιστορικό στον browser σας που είναι και ο μεγαλύτερος προδότης όλων: social media, τράπεζες, ενημέρωση, θέματα εμπορικά, χόμπι και ενδιαφέροντα, ανησυχίες, επενδύσεις. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα αποκαλύπτονται με μια ματιά στο ιστορικό του browser σας.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο η προσωπική σας ζωή να γίνει έρμαιο στις ορέξεις του κάθε περίεργου; Η απάντηση είναι όχι και για τον λόγο αυτό, φροντίστε όχι μόνο να αφήσετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows ενεργό αλλά να επιλέξετε και έναν που δύσκολα θα βρει κανείς. Αν πάλι σας αρέσει το ζην επικινδύνως, τότε περί ορέξεως…

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!