tromaktiko: Ποινή 79 ετών σε Τούρκο δουλέμπορο που είχε πέσει με ταχύπλοο στους λιμενικούς

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ποινή 79 ετών σε Τούρκο δουλέμπορο που είχε πέσει με ταχύπλοο στους λιμενικούς



Ποινή κάθειρξης 79 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε Τούρκο δουλέμπορο που είχε πέσει με ταχύπλοο πάνω στο σκάφος του λιμενικού...

Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών σε ομοεθνή συγκατηγορούμενο του, με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης ναυαγίου από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Τι είχε συμβεί

Οι δουλέμποροι εισήλθαν στην Ελληνική Επικράτεια την 22α Σεπτεμβρίου 2014 από παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της Αλικαρνασσού της Τουρκίας με κατεύθυνση την νήσο Ψέριμο με ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με καμπίνα, ονόματι «IMREN Ι», στο οποίο μετέφεραν 12 Σύρους μετανάστες (δέκα άνδρες και δύο γυναίκες).

Μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία -πλησίον των ακτών της νήσου Ψερίμου- σκάφους του Λιμενικού Σώματος, αύξησαν την ταχύτητα του δικού τους σκάφους και προσέκρουσαν τρεις φορές στο φουσκωτό, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, με αποτέλεσμα να προκληθούν στη δεξιά πρωραία πλευρά του εκδορές από τη θάλασσα και σκίσιμο στο πρωραίο φουσκωτό μπαλόνι της δεξιάς πλευράς, με αποτέλεσμα την απώλεια του αέρα από το μπαλόνι.

Εξαιτίας των επανειλημμένων προσκρούσεων σε καίρια για τον ασφαλή και αξιόπιστο πλου του σκάφους σημεία του, θα μπορούσε να προκληθεί εισροή υδάτων σε αυτό και βύθισή του και τοιουτοτρόπως θα μπορούσαν να βρεθούν στη θάλασσα οι δύο λιμενικοί και να κινδυνεύσει η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα.

Οι λιμενικοί, ωστόσο, ακινητοποίησαν το δουλεμπορικό με τη χρήση πυρών προς τον εξωλέμβιο κινητήρα του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!