tromaktiko: Σάμος: Θερμή υποδοχή για τους τουρίστες που έφτασαν με τσάρτερ από το Παρίσι

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Σάμος: Θερμή υποδοχή για τους τουρίστες που έφτασαν με τσάρτερ από το Παρίσι



Τα πρώτα δύο τσάρτερ στην τουριστική ιστορία της Σάμου, με Γάλλους τουρίστες, προσγειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος", μεταφέροντας συνολικά... 340 επιβάτες, νέους κυρίως ανθρώπους και γύρω στα 40 παιδιά. Οι Γάλλοι τουρίστες ταξίδεψαν απευθείας από το Παρίσι στη Σάμο.

Το Επιμελητήριο Σάμου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και επιχειρήσεις του νησιού, ετοίμασαν ιδιαίτερα θερμή τελετή για την υποδοχή τους. Αγόρια και κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκούργος Πυθαγορείου» πρόσφεραν στους Γάλλους επισκέπτες, στις μεν κυρίες ανθοδέσμες με ορχιδέες, στους κυρίους τσάντες με την δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα, φιάλες μινιατούρες με κρασί και ούζο καθώς και ενημερωτικό υλικό, ενώ στα παιδιά τσάντες με τοματίνια, μέλι, παστέλι και αρωματικά σαπούνια, όλα σαμιώτικα προϊόντα.

Στην είσοδο της αίθουσας υποδοχής ντόπιοι μουσικοί τους υποδέχτηκαν με γνωστά ελληνικά κομμάτια, ενώ αμέσως μετά, τους προσφέρθηκε σαμιώτικο κρασί, τοπικά εδέσματα και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Λυκούργος, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!