tromaktiko: Στους 876 ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στο Νεπάλ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Στους 876 ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στο Νεπάλ



Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα το Νεπάλ προκαλώντας...
εκτεταμένες καταστροφές, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές στη βόρεια Ινδία, στην Κίνα και στο Μπαγκλαντές όπου υπήρξαν επίσης θύματα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία λίγο μετά τις 16:00 ώρα Έλλάδας κάνει λόγο για 876 νεκρούς σε ολόκληρη την χώρα. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία και την Κίνα.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσε ο ιστορικός πύργος Νταράρα, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι του Κατμαντού βγήκαν στους δρόμους τη στιγμή του σεισμού που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ενώ κτίρια ισοπεδώθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης.

«Τα πάντα άρχισαν να τρέμουν. Τα πάντα έπεσαν στο έδαφος. Οι τοίχοι κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου γκρεμίστηκαν. Οι πύλες στο εθνικό στάδιο κατέρρευσαν» περιέγραψε ένας κάτοικος του Κατμαντού, ο Ανούπα Σρέστα.

«Γύρω μου, οι τοίχοι των σπιτιών κατέρρεαν στο δρόμο. Όλες οι οικογένειες βρίσκονται έξω στις αυλές, ο ένας δίπλα στον άλλο, το έργο των συνεργείων διάσωσης συνεχίζεται» μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Κατμαντού.

Στο όρος Έβερεστ, «μία χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε στο όρος Πουμόρι καταπλάκωσε τον καταυλισμό βάσης και ένα τμήμα του έχει θαφτεί κάτω από το χιόνι» γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του γραφείου τουρισμού του Νεπάλ.

Από τη χιονοστιβάδα αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι «περιλαμβανομένων ξένων ορειβατών» ενώ στον καταυλισμό βρίσκονταν περισσότεροι από 1000 άνθρωποι, προσέθεσε ο ίδιος.

Στο Κατμαντού σύμφωνα με μία αξιωματούχο της πρεσβείας της Ολλανδίας μία πισίνα ξενοδοχείου άδειασε τελείως από το νερό, ενώ πραγματοποιούνταν μία δεξίωση με αφορμή την εθνική εορτή της Ολλανδίας.

«Ήταν τρομαχτικό, ξαφνικά όλα το νερό βγήκε από την πισίνα και παρέσυρε όλο τον κόσμο, τα παιδιά ούρλιαζαν» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ορισμένα τμήματα της πόλης έχουν ισοπεδωθεί, σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα… Πολλά ελικόπτερα διάσωσης ίπτανται».

Δρόμοι έχουν καταστραφεί και ο σεισμός προκάλεσε καταστροφές και στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού που παραμένει κλειστό «για λόγους ασφαλείας».

Στην Ινδία τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στο Θιβέτ δύο είναι οι νεκροί, στο Μπαγκλαντές τουλάχιστον 1 άνθρωπος έχασε την ζωή του ενώ 50 εργάτες τραυματίστηκαν σε ένα εργοστάσιο στο Σαβάρ, στα προάστια της Ντάκα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο ενώ προσπαθούσαν πανικόβλητοι να σωθούν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!