tromaktiko: Διαψεύδει η Μόσχα: Δεν υπάρχει συμφωνία για να δοθούν 3-5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Διαψεύδει η Μόσχα: Δεν υπάρχει συμφωνία για να δοθούν 3-5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα



Διαψεύδει η Μόσχα το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει ότι... η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει, ακόμη και την Τρίτη, με τη Ρωσία, μια συμφωνία για το αέριο που μπορεί να φέρει 3-5 δισεκ. ευρώ στα κυβερνητικά ταμεία ως προκαταβολή από τα κέρδη του «ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου.

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, γράφει πως η συμφωνία θα μπορούσε «να γυρίσει τη σελίδα» για την Ελλάδα.

«Όχι, δεν υπήρξε κάποια συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο ραδιοφωνικό σταθμό Business FM και οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια στη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών στο Κρεμλίνο που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όπως είναι φυσικό, ετέθη το ζήτημα της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Φυσικά...συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επίλυση των θεμάτων που συνδέονται με τη συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας, αλλά η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια γιατί κανένας δεν την ζήτησε», δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!