tromaktiko: Τα πιο βίαια εγκλήματα που πάγωσαν στο Πανελλήνιο: Οι δολοφονίες που έμειναν στην ιστορία

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τα πιο βίαια εγκλήματα που πάγωσαν στο Πανελλήνιο: Οι δολοφονίες που έμειναν στην ιστορία



Κάποιοι πίστεψαν πως έκαναν το τέλειο έγκλημα
Όμως τα ίχνη που άφησαν πίσω τα θύματά τους τους στοίχειωσαν και τους πρόδωσαν...


Ενα ζευγάρι εκτελεί το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του... Ενας νεαρός στο όνομα της αγάπης βάφει τα χέρια του με αίμα... Ενας ηλικιωμένος με τον γιο του διά ασήμαντον αφορμήν «καταπατούν» πέντε ψυχές... Το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας παραμένει ανεξιχνίαστο... όπως και η μαφιόζικη εκτέλεση ενός πυγμάχου.

Πρωτοφανούς αγριότητας εγκλήματα την τελευταία τριετία συγκλόνισαν το πανελλήνιο, με κορυφαίο την εξαφάνιση και τη δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού στη Βέροια με αναπάντητα ερωτήματα και «θύτες» μια παρέα συνομηλίκων του... Διαφορετικά τα κίνητρα, κοινός ο παρανομαστής: φρίκη και αποτροπιασμός!

To σατανικό ζευγάρι
Μάρτιος 2005: Η μικρή κοινωνία της Μυτιλήνης συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της αποκρουστικής δολοφονίας της 27χρονης Ευστρατίας Μαμώλου. Στο σπίτι τής οδού Βυζαντίου 19 πριν από τρία χρόνια ο 32χρονος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός Γιώργος Μπουταράς είχε σκοτώσει, κομματιάσει και στη συνέχεια κάψει την 27χρονη φίλη του Ευστρατία.

Το ένοχο μυστικό... κράτησαν για τρία ολόκληρα χρόνια μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί που είχαν πλάι στο τζάκι ο ίδιος με την 28χρονη γυναίκα του Αρετή Διόλατζη. Τα ελάχιστα αντικείμενα που είχαν απομείνει από τα αποκαΐδια της νεαρής γυναίκας τούς πρόδωσαν. Το σατανικό ζευγάρι και η Μαμώλου φαίνεται πως αποτελούσαν ερωτικό τρίγωνο, το οποίο οδήγησε στο φονικό όταν, σύμφωνα με την απολογία της Διόλατζη, ηάτυχη κοπέλα δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο ομαδικό σεξ που ήθελε να κάνουν τη μοιραία νύχτα ο άνδρας της.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπουταρά -που επιχείρησε να πάρει πάνω του το έγκλημα- σε ισόβια κάθειρξη και σε φυλάκιση δεκαοκτώ μηνών για τα επιμέρους αδικήματα που του είχαν απαγγελθεί, ανάμεσά τους και αυτό της περιύβρισης νεκρού. Σε κάθειρξη δεκατριών χρόνων καταδικάστηκε και η γυναίκα του για συνέργια στην αρπαγή της άτυχης Μαμώλου με σκοπό τη συνουσία και για περιύβριση νεκρού, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της δολοφονίας.

Η στραγγαλισμένη καλλονή
Ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005: ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε με τα χέρια του στο σπίτι του στη Βέροια την 20χρονη Κική Κούσογλου, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Στη συνέχεια μετέφερε τη σορό τής άτυχης κοπέλας με αυτοκίνητο στην περιοχή Φράγμα Ασωμάτων Ημαθίας και τα πράγματά της σε άλλο σημείο, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη της. Τα ξημερώματα της επομένης μέρας ο δράστης έθαψε πρόχειρα το πτώμα στο ίδιο σημείο όπου το είχε εγκαταλείψει με τη βοήθεια 40χρονου συγγενούς του, ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του. Τέσσερις μήνες μετά και αφού όλο αυτό το διάστημα προσποιούταν ότι την έψαχνε εναγωνίως, ο 23χρονος ομολόγησε την ενοχή του και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου την έθαψε. Οπως είχε γίνει γνωστό, δράστης και θύμα είχαν χωρίσει έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, έναν μήνα πριν από το έγκλημα. Ο Δάνος Μουρατίδης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Διαβατών.
Picture

Μαφιόζικη επίθεση
Στις 14 Απριλίου 2005 η Πάτρα μένει άναυδη από τη δολοφονία του 38χρονου πυγμάχου Ανδρέα Παΐζη. Το θύμα είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα για να πάει στη λέσχη του, ενώ φεύγοντας είπε στη σύζυγό του να τον περιμένει για φαγητό. Μόλις έφτασε στον προορισμό του, στη λέσχη του στα Ψηλαλώνια, και κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ένας γνωστός του τον πλησίασε και τον σημάδεψε με ένα υποπολυβόλο. Ο Παΐζης αντέδρασε μάλλον περιφρονητικά: «Τι είναι αυτό, ρε;» και ο εκτελεστής όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά τον πυροβόλησε δεκατρείς φορές, οκτώ από τις οποίες στο κεφάλι! Από τότε μέχρι σήμερα οι δολοφόνοι του παραμένουν άφαντοι.

Οικογενειακό συμβόλαιο θανάτου
Απόγευμα 15ης Σεπτεμβρίου 2005: Νεκρά έπεφταν από το εννιάρι περίστροφο του εκτελεστή τρία μέλη της οικογένειας Ζουμπατλή, στο εξοχικό τους στο Λόγγο Αιγίου. Ο δράστης είχε εκτελέσει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου στην περιοχή. Φορώντας κουκούλα, άδειασε το όπλο του και σκότωσε τον 66χρονο πρόεδρο του Ελληνοαιγυπτιακού Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζουμπατλή, την 59χρονη σύζυγό του Καλλιόπη-Φανή Ζουμπατλή και τον 40χρονο γιο του Νίκο Ραμζή-Ζουμπατλή, γραφίστα από την Αθήνα. Από τα πυρά γλίτωσαν η 45χρονη Αμέντ Χαναάν Ζουμπατλή, σύζυγος του Νίκου Ζουμπατλή που έδινε επί εβδομάδες μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς και η δεκάχρονη κόρη του και ο πεντάχρονος γιος του που, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόλαβαν και κρύφτηκαν! Κοντεύουν δυόμισι χρόνια και ο δράστης ή οι δράστες τού τριπλού φονικού δεν έχουν βρεθεί.

Οπλίτης-δολοφόνος
Στις 17 Οκτωβρίου του 2005 η Κόρινθος παγώνει στο άκουσμα του πρωτοφανούς αγριότητας εγκλήματος με θύμα την 22χρονη Αννα Νικολάου. Η κοπέλα δολοφονήθηκε από 19χρονο οπλίτη στις τουαλέτες κεντρικής καφετέριας της πόλης, επειδή δεν ενέδωσε στο έντονο φλερτ του και δεν δέχτηκε να τη φιλήσει. Ο νεαρός στρατιώτης από τη Δράμα χτύπησε το θύμα με απίστευτη μανία στο πρόσωπο και στη συνέχεια το κλώτσησε μέχρι θανάτου. Ο 21χρονος σήμερα οπλίτης καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη και εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Αυλώνα.

Για τα μάτια μιας γυναίκας
Αρχές Απριλίου 2006: Η Ηλεία συγκλονίζεται από ένα έγκλημα πάθους στο Τραγανό. Ο 48χρονος οικοδόμος Κωνσταντίνος Κουτσουράκης σκότωσε τον 50χρονο αγρότη Διονύση Βασιλόπουλο, αφού οι διενέξεις μεταξύ των δύο ανδρών ήταν συχνές και πάντα με αφορμή τη γυναίκα τού δράστη που ζούσε πλέον με το θύμα.

Ο δράστης αμέσως μετά το έγκλημα παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας και ομολόγησε το έγκλημα: «Δεν είχα προμελετήσει τον φόνο ούτε είχα στήσει ενέδρα. Με προκάλεσε, μου έκανε χειρονομίες. Εκείνη την ώρα θόλωσα. Αρπαξα το φτυάρι και τον χτύπησα τέσσερις φορές στο κεφάλι. Μετά έφυγα». Ο Κωνσταντίνος Κουτσουράκης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Ναυπλίου.
Picture

Το πενταπλό φονικό του Αγρινίου
25 Σεπτεμβρίου 2006: Η Ελλάδα σοκάρεται στο άκουσμα της στυγερής δολοφονίας πέντε κυνηγών, από 17 έως 33 ετών, στα Καλύβια Αγρινίου. Δράστης του πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα πενταπλού φονικού, ο 38χρονος κτηνοτρόφος Διονύσης Φούκας, το παιδί που, όπως είπαν οι συγχωριανοί του, «του μιλούσαν και κοκκίνιζε, το παιδί της εκκλησίας και το σεμνό παλικάρι του χωριού». Το μακελειό έγινε επειδή κυνηγοί «πατούσαν τα τριφύλλια και με τους πυροβολισμούς τρόμαζαν τα ζώα»!

Νεκροί από τις σφαίρες του 38χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, έπεσαν τα αδέλφια Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος, 23 και 21 ετών, και τα ξαδέλφια τους Λάμπρος Αντρέσσας, 33 ετών, Ηλίας Πίπας, επίσης 33 ετών, και ο 17χρονος Αλέξιος Νικολόπουλος.

Ο πατέρας του δράστη, ο 74χρονος Λυσίμαχος Φούκας, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργια στις ανθρωποκτονίες, αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς ότι είχε κάνει ο ίδιος τους φόνους, προσπαθώντας έτσι να πάρει επάνω του τα εγκλήματα και να γλιτώσει τον γιο του.

Ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ούτε καν βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος. Πατέρας και γιος βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Ναυπλίου αναμένοντας τη δίκη τους, ενώ σημειώνεται ότι ο 74χρονος έχει κάνει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Ο άτυχος Αλεξ
Με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά υπόθεση ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές της Ημαθίας, όταν ο εντεκάχρονος Αλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006 ενώ πήγαινε σε μάθημα ζωγραφικής στην Ανωνιάδειο Στέγη της Βέροιας, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλίκους του. Η σορός του άτυχου παιδιού δεν έχει βρεθεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σε τρία διαφορετικά δικαστήρια οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης (πέντε ανήλικοι, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, καθώς επίσης ο παππούς και ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο ελληνόπουλων κατηγορουμένων).
Η υπόθεση της Σαντορίνης, με πρωταγωνιστή έναν 31χρονο μάγειρα και τραγικό του θύμα την 25χρονη σύζυγό του, ήταν ένα απ’ αυτά που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, ειδικά για την αγριότητα της πράξης.

Από τη δράση του φοιτητή της Νομικής Θεόφιλου Σεχίδη στη Θάσο, που έγινε “συλλέκτης” των κεφαλιών της οικογένειάς του, μέχρι το έγκλημα της Ρεντίνας με θύμα έναν δημοτικό υπάλληλο αλλά και την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιαννόπουλου, που έγινε πρόσφατα, συγκεκριμένες υποθέσεις προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης.

ΞΕΚΛΗΡΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
Η ανατριχιαστική ιστορία του 24χρονου φοιτητή Νομικής από την Καβάλα Θεόφιλου Σεχίδη είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ήταν Αύγουστος του 1996, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός είχε δολοφονήσει τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, την 50χρονη μητέρα του Ελένη, την 32χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη και τον θείο του Βασίλη, 57 χρόνων.

Η πενταπλή δολοφονία είχε διαπραχθεί στις 19 και 20 Μαΐου 1996. Ο Σεχίδης δολοφόνησε τα μέλη της οικογένειάς του, στη συνέχεια τεμάχισε τα πτώματά τους, τα τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες και τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του με φεριμπόουτ στην Καβάλα, όπου τα εξαφάνισε στο σκουπιδότοπο της Νέας Κάρβαλης. “Τους ξέκανα πριν με ξεκάνουν”, είχε πει τότε στους αστυνομικούς. “Tους σκότωσα, γιατί δεν μου αποκάλυπταν ποια ήταν η πραγματική μου μητέρα”, δήλωσε στο δικαστήριο, που τον καταδίκασε πέντε φορές ισόβια.

Κυνικός μέχρι την τελευταία στιγμή της ανάκρισης, εξέπληξε μέχρι και τους αστυνομικούς με την ψυχρότητα με την οποία αντιμετώπιζε όσα έκανε. “Τι ήταν η πέμπτη, αφού είχαν σκοτώσει τους τέσσερις”, είχε πει για τη γιαγιά του.

ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ενα “σατανικό ζευγάρι” ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία έστησε ολόκληρη φρικιαστική επιχείρηση, παίρνοντας την ιδέα από... αστυνομική ταινία. Παραπλάνησαν την 39χρονη Σκοπιανή Βιολέτα Βελιανόφσκα ότι ήθελαν να την απασχολήσουν στο εστιατόριό τους στη Γερμανία και την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους.

Το Νοέμβριο του 2003, στην εθνική οδό Έδεσσας - Φλώρινας, αφού την υπνώτισαν, έβαλαν φωτιά και την έκαψαν ζωντανή, μπροστά στα μάτια του 17χρονου γιου τους. Στη συνέχεια ο βασικός κατηγορούμενος Νικόλαος Γκεσόπουλος υποστήριξε στην αστυνομία ότι η νεκρή ήταν η σύζυγός του, που έπεσε θύμα τροχαίου, “αναγνώρισε” μάλιστα στο νεκροτομείο το πτώμα της τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του. Σκοπός τους κατηγορήθηκαν ότι ήταν να εισπράξουν 1.500.000 ευρώ, ποσό για το οποίο είχε ασφαλιστεί η σύζυγός του, Μαρία Γκεσοπούλου, η οποία μετά το στυγερό έγκλημα κρύφτηκε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στους Λόφους της Φλώρινας.
Το έγκλημα αποκαλύφτηκε από τον ίδιο τον Γκεσόπουλο, ο οποίος από τη φωτιά που έβαλε κάηκε στο χέρι και στη συνέχεια ομολόγησε, επιρρίπτοντας τις ευθύνες του σατανικού σχεδίου στη γυναίκα του. Και οι δύο καταδικάστηκαν και είναι στη φυλακή.

ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ
“Μετά τη δεύτερη μαχαιριά, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έκανα, με είχε πιάσει αμόκ”. Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 26χρονης Λευκοθέας Τσενικίδου ομολόγησε με κυνικό τρόπο τη δολοφονία της νεαρής, που εξιχνιάστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την τέλεσή της, το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου 2002.
Η 26χρονη βρέθηκε με 19 μαχαιριές, κυρίως στο λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα της, μέσα στο ενεχυροδανειστήριο του πατέρα της, στον ημιώροφο της πολυκατοικίας στην οδό Εγνατία 12, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για την πρωτοφανή αγριότητα του εγκλήματος.
Το κίνητρο των δύο δραστών ήταν η ληστεία, όπως αποκαλύφτηκε μετά τη σύλληψή τους, αφού εντοπίστηκαν τα στοιχεία ταυτότητάς τους από ένα δακτυλικό αποτύπωμα που άφησαν στη γυάλινη πόρτα του καταστήματος. Οι ίδιοι ομολόγησαν πως έπεισαν την κοπέλα να ανοίξει στην ασφαλισμένη πόρτα του καταστήματος, προσποιούμενοι τους πελάτες.
Ωστόσο, αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο το κίνητρο των δραστών να ήταν άλλο και ειδικά να πρόκειται για ψυχοπαθή δολοφόνο.

ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ
Εγκυος στον όγδοο μήνα της ήταν η 25χρονη Ουκρανή Ελένα Σατούλοβα, που δολοφονήθηκε από τον 24χρονο γεωργιανό σύντροφό της Χριστοφόρ Παρασκευόφ το Δεκέμβριο του 2004 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Ενας οικογενειακός καβγάς ήταν αρκετός για τον Γεωργιανό να σφάξει την άτυχη γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά τους. Στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα, κόβοντας το κεφάλι και τα χέρια της, τα οποία πέταξε στον Αλιάκμονα και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί. Στόχος του ήταν να εξαφανίσει καθετί αναγνωρίσιμο (δακτυλικά αποτυπώματα και πρόσωπο), για να μη βρεθούν ποτέ τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος.

Το υπόλοιπο σώμα, που μετέφερε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, πέταξε σε χωματερή του Αιγινίου Πιερίας, όπου το βρήκαν τυχαία δύο Ρουμάνοι που έμεναν κοντά και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, καθώς συγγενείς του που έμεναν στην Κατερίνη αποκάλυψαν τη σχέση του με την 25χρονη. Ο ίδιος ομολόγησε αποκαλύπτοντας ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν μια διαφωνία που είχε με τη σύντροφό του.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ
“Ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Όταν μου είπε πως θα χωρίζαμε, λίγες ημέρες πριν παντρευτούμε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου”, είχε πει ο 23χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο ναυτικός που δολοφόνησε την 30χρονη Ελληνοαμερικανίδα Τζούλι Μαρί Σκάλι.
Στις 8 Ιανουαρίου 1999 ο Σκιαδόπουλος στραγγάλισε το πρώην μοντέλο, έκοψε το κεφάλι, έβαλε το σώμα σε μια βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Εκοψε το κεφάλι της αρραβωνιαστικιάς του με πριόνι, επειδή δεν χωρούσε στη βαλίτσα, και το πέταξε για να μη βρεθεί ποτέ. Χαρακτηριστικό του σφοδρού έρωτα που έτρεφε για την Αμερικανίδα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι παράτησε την καριέρα του, για να εξασκήσει το επάγγελμα του οδηγού ταξί, ώστε να είναι συνεχώς κοντά της.
Eπί 18 μέρες ο μηχανικός του εμπορικού ναυτικού προσπαθούσε να κρύψει το φοβερό του έγκλημα. Μάλιστα, έβγαινε τότε στα τηλεοπτικά κανάλια από το κέντρο της Αθήνας και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.

ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Ήταν παραμονές Πρωτοχρονιάς του έτους 1994, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση των “σατανιστών της Παλλήνης”, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η “σατανική τριάδα”, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα, και όλοι μαζί επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας.
Στις 27 Αυγούστου 1992 οι τρεις τους οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της, για να τη στραγγαλίσουν αργότερα. Όταν βεβαιώθηκαν πως η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Επόμενο θύμα τους ήταν η Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου.

ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ
Συγκλονισμένος παραμένει ο χώρος της έβδομης τέχνης από τη στυγνή δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιαννόπουλου, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με 21 μαχαιριές στις 4 Ιουνίου. Το πάρτι που προηγήθηκε με τη συμμετοχή φίλων του, οι τελευταίες περιπέτειες που είχε με την αστυνομία, καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών, αλλά ειδικά η επιτυχημένη καριέρα του ήταν αρκετά για να προκαλέσουν το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την τύχη του ηθοποιού από τη Δράμα.
Κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι 30χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατάφερε και έμεινε κρυμμένος για σχεδόν δύο μήνες, μέχρι που επέστρεψε στα στέκια του, στην πλατεία Βικτορίας. Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν στενά την περιοχή, όντας σίγουροι ότι θα εμφανιζόταν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ομολόγησε τη δολοφονία του διάσημου ηθοποιού. Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ο ηθοποιός ήταν αυτός που του πρότεινε να πάει στο σπίτι του και εκείνος πρώτος του προέταξε το μαχαίρι, γι’ αυτό αντέδρασε. Στη συνέχεια αναστάτωσε το σπίτι, ώστε να μπερδέψει τους αστυνομικούς και να το εμφανίσει σαν ληστεία, και έφυγε.

ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΗΛΙΑΣ
Σε έναν κάδο σκουπιδιών, στην οδό Αιλιανού 12, στα Κάτω Πατήσια, βρέθηκε τεμαχισμένη στις 25 Ιουνίου 1987 η 18χρονη Ζωή Γαρμανή. Τα τεμαχισμένα μέλη της νεαρής είχε βρει στον κάδο απορριμμάτων ένας συλλέκτης, ο Κώστας Βουζίκας, ο οποίος έψαχνε, όπως είχε πει, για γραμματόσημα. Το κεφάλι της κοπέλας βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου.
Ο 27χρονος τότε σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, τότε φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη γυναίκα του, αλλά υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματισθεί μετά από έντονο καβγά. “Έσπρωξα τη Ζωή, η οποία έπεσε πάνω στην ντουλάπα και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και, προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της”, είχε πει. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του είχε υποστηρίξει τότε ότι η κοπέλα έφερε ίχνη στραγγαλισμού. Το κίνητρο, όπως είχε ειπωθεί, ήταν η παθολογική ζήλια του Παναγιώτη Φραντζή, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, όταν βρέθηκαν τα τεμαχισμένα μέλη.

ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη δολοφονία του 48χρονου γραμματέα του δήμου Εγνατία Κοσμά Βακουφάρη τον Απρίλιο του 2004, καθώς μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν έχει βρει κανένα ίχνος των δραστών. Ο άτυχος γραμματέας βρέθηκε απαγχονισμένος σε ερημική περιοχή στη Ρεντίνα, ενώ οι δράστες είχαν κόψει τα τέσσερα δάχτυλα του ενός χεριού του. Ο ιατροδικαστής είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, επισημαίνοντας πως οι δολοφόνοι ήταν αυτοί που τον κρέμασαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είχαν στραφεί κυρίως σε Αλβανούς που είχαν δοσοληψίες με το δήμο όπου εργαζόταν ο 48χρονος για τη διεκπεραίωση των προσωπικών τους εγγράφων για τη νομιμοποίησή τους. Από την αγριότητα του εγκλήματος θεωρήθηκε πως οι δράστες ήθελαν να στείλουν μήνυμα πως ήταν πράξη αντεκδίκησης.

Η ιστορία του εγχώριου εγκλήματος, ξεκινάει από την προπολεμική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στις 8 Ιανουαρίου 1931 βρέθηκε μέσα σε ένα τσουβάλι το πτώμα του εργολάβου Δημήτρη Αθανασόπουλου, στον Ιλισό. Την δολοφονία και τον τεμαχισμό του, έκαναν η πεθερά του, η εν διαστάσει σύζυφος, ο 17χρονος ξάδερφός του και η υπηρέτρια του σπιτιού. Χαρακτηρίστηκε ως "έγκλημα του αιώνα", έγινε θρύλος και τραγουδήθηκε από τον Ιάκωβο Μοντανάρη, με τους στίχους: "Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ΄μελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά, τα νιάτα σου να χάσεις" και σε μουσική Μάρκου Βαμβακάρη.

Ο Βασίλης Λυμπέρης, αρχές Ιανουαρίου του 1976, κατηγορήθηκε ότι έκαψε ζωντανά τα δύο του παιδιά και την πεθερά του. Ήταν ο τελευταίος Έλληνας που εκτελέστηκε μετά την θανατική ποινή που του επεβλήθη. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1982, αποκαλύφθηκε ότι ο Π. Λινάρδος πολτοποίησε το κεφάλι της γυναίκας του, Θεοδώρας, με έναν λοστό, και μετά την έριξε σε έναν φούρνο χυτηρίου για να την εξαφανίσει. Στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, στις 2 Μαΐου 1983, ο 57χρονος Βασίλης Τέκος, σκότωσε και έθαψε τα δύο παιδιά του στο υπόγειο του σπιτιού, επειδή όπως υποστήριξε ο ίδιος "ήταν ελαττωματικά".

Ένα από τα φρικιαστικότερα εγκλήματα αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 1987, με την υπόθεση του Παναγιώτη Φραντζή. Ο Παναγιώτης Φραντζής, φοιτητής τότε στην ΑΣΟΕ, σκότωσε και τεμάχισε σε 16 κομμάτια την 18χρονη γυναίκα του, Ζωή και αργότερα πέταξε τα κομμάτια στα σκουπίδια. Αποκαλύφθηκαν όμως, από ένα συλλέκτη και λίγες ώρες συνελήφθη ο δράστης.

Η δράση του Ταϊλανδού μπάτλερ Πράσερ Σερτουασάνα, στα τέλη Ιουνίου του 1991, σοκάρει μέχρι τώρα. Με την βοήθεια της συζύγου του, ο Πράσερ Σερτουασάνα, κράτησε για τουλάχιστον τρεις ημέρες αιχμάλωτη την τετραμελή οικογένεια Χρυσαφίδη και στη συνέχεια εκτέλεσε ένα-ένα τα μέλη της με τσεκούρι. Στη Θεσαλλονίκη πάλι, ο Χ.Λ. με ιστορικό σε ψυχιατρεία, τον ίδιο μήνα του 1991, μαχαίρωσε θανάσιμα την γυναίκα του, όταν είχαν πάει μία βόλτα μαζί με το 6χρονο τότε γιο τους. Η Αλεξάνδρα Τσάπαλη από την Άρτα, στις 23 Νοεμβρίου 1993, σκότωσε το παιδί της, την ώρα που αυτό κοιμόταν, στη Τερψιθέα, γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Η συγκλονιστική υπόθεση του Μανώλη Δουρή αποκαλύφθηκε την 1η Ιανουαρίου 1994. Ο 40χρονος τότε ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δουρής, πατέρας επτά παιδιών, δήλωσε στη αστυνομία την εξαφάνιση του εξάχρονου γιου του.Τρεις μέρες μετά, ο ίδιος βρήκε το πτώμα του παιδιού του σε ένα σοκάκι κοντά στο σπίτι του, ενώ λίγο αργότερα ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε το ίδιο του το παιδί. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, όπου από την πρώτη στιγμή δέχτηκε επιθέσεις από τους συγκρατούμενούς του. Ο παιδοκτόνος αυτοκτόνησε στις 25 Φεβρουαρίου 1996, όταν πήρε το καλώδιο της κεραίας που είχε στο κελί του και κρεμάστηκε από το ντούς. Άλλη υπόθεση πατροκτονίας, είχαμε στις 7 Ιουλίου 1996, όταν ο Απόστολος Κοσμάς, 54 ετών δολοφόνησε με τσεκούρι τον γιό του, την ώρα που αυτός κοιμόταν, στο σπίτι του στην Κηφισιά. Στη συνέχεια, μετέφερε το πτώμα στον Κάλαμο και προσπάθησε να το κάψει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Τον Ιανουάριο του 1996 η αποκάλυψη του Αντώνη Δαγκλή ως του δολοφόνου με το άσπρο φορτηγάκι που βίαζε, σκότωνε και, σε κάποιες περιπτώσεις διαμέλιζε ιερόδουλες συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Ο 22χρονος δολοφόνησε τρεις ιερόδουλες, τις οποίες και τεμάχισε μέσα σε ένα άσπρο φορτηγάκι, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει και άλλες. Δεκατρείς φορές ισόβια ήταν η ετυμηγορία των δικαστών, την οποία άκουσε ψύχραιμος. Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Τον Απρίλιο του 2008, ένας 51χρονος στα Μέγαρα, σκότωσε με κυνηγετικό όπλο δύο νέους ανθρώπους, όταν προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να σκοτώσει έναν 57χρονο με τον οποίο είχε διαφορές.
Κώστας Ταχτσής


Στις  27 Αυγούστου το 1988 η αδελφή του τον βρήκε δολοφονημένο στο σπίτι του στον Κολωνό. Η αστυνομία δεν μπόρεσε ποτέ να διαλευκάνει το έγκλημα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε μόνον ότι ο θάνατος είχε επέλθει από στραγγαλισμό περί τα δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα.
Η δολοφονία του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας


Η δολοφονία του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας έγινε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του γάμου της κόρης του Κλεοπάτρας με το Βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου στο θέατρο των Αιγών. Σε μια επίδειξη αμεσότητας προς του διπλωμάτες που ήτανε παρόντες κατέφθασε στο θέατρο χωρίς προσωπική φρουρά δίνοντας την ευκαιρία στον Παυσανία, ένας από τους σωματοφύλακες του, να τον σκοτώσει.

Η πιθανότερη εκδοχή για τα κίνητρα της δολοφονίας είναι το παιχνίδι εξουσίας για τη διαδοχή του και οι πιθανότεροι αυτουργοί δεν είναι άλλοι από το γιο του Αλέξανδρο και τη μητέρα του Ολυμπιάδα. Το πρώτο επεισόδιο στην κούρσα της διαδοχής του Φιλίππου είναι ο τελευταίος του γάμος με την Κλεοπάτρα-Ευριδίκη, κόρη του Ιππόστρατου και ανιψιά στου στρατηγού Αττάλου. Στο γαμήλιο γλέντι, ο Αττάλος εύχεται στο Φίλιππο να αποκτήσει γρήγορα ένα νόμιμο διάδοχο κάτι που προκάλεσε την οργή του Αλέξανδρου. Το τελευταίο ήταν η δολοφονία του Αττάλου και της Ευρυδίκης αμέσως μετά τη δολοφονία του Φιλίππου. Η ιστορική σημασία της δολοφονίας του Φιλίππου ήταν η ανάδειξη του Αλέξανδρου στο θρόνο της Μακεδονίας, η μετέπειτα δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού κατά την Ελληνιστική περίοδο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!