tromaktiko: 30 εκατομμύρια ευρώ χώρισαν την Charlie Hebdo στα δύο!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

30 εκατομμύρια ευρώ χώρισαν την Charlie Hebdo στα δύο!



Σε δυο ομάδες έχουν χωριστεί οι επιζήσαντες συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, δυο περίπου μήνες μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση. Όπως αναφέρουν... τα διεθνή μέσα, έντεκα μισθωτοί συντάκτες της εφημερίδας, αξιώνουν όλοι οι συνεργάτες να γίνουν μέτοχοι προκειμένου να αποκτήσουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είχε εξασφαλιστεί μετά την επίθεση.

«Ο συντάκτης Λοράν Λεζέ ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του φύλλου, ότι επιθυμεί την εκκίνηση διαπραγματεύσεων, με στόχο την ισότιμη διανομή του κεφαλαίου», σημείωσε το μέλος του νομικού τμήματος της Charlie Hebdo. Όπως τονίζεται στα δημοσιεύματα, ο παραπάνω συντάκτης έχει στο πλευρό του 11 συντάκτες.

Η εφημερίδα ανήκει κατά 40% στους γονείς του δολοφονηθέντος πρώην διευθυντή, Σαρμπ, κατά 40% στον σκιτσογράφο Ρις, που τραυματίσθηκε στον ώμο και είναι ο σημερινός διευθυντής της εφημερίδας και 20% στον υποδιευθυντή Ερίκ Πορτό.

«Σημειώνουμε την επιθυμία των μισθωτών να συνεταιρισθούν στην εφημερίδα, αλλά βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη μετοχική σύνθεση. Οι διευθυντές λυπούνται πολύ για την πρωτοβουλία των μισθωτών. Ο Ρις βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο και το μερίδιο του Σαρμπ δεν έχει αποδοθεί ακόμη στους κληρονόμους. Η κατάσταση θυμίζει τις κηδείες, στις οποίες οι συγγενείς ερίζουν για τα κοσμήματα της εκλιπούσας», ανέφερε ο δικηγόρος της εφημερίδας.

Η εφημερίδα, πριν την τρομοκρατική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 12 συντάκτες, βρισκόταν στο όριο της πτώχευσης με 30.000 πωλήσεις. Μετά την τραγωδία, οι πωλήσεις εκτινάχτηκαν με τα φύλλα να αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια φύλλα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!