tromaktiko: Κέρδισε 27 εκατ. $ και τα έχασε για 7 δευτερόλεπτα

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κέρδισε 27 εκατ. $ και τα έχασε για 7 δευτερόλεπτα



Ένας Καναδός διεκδίκησε τα κέρδη του από το τζακ ποτ μιας λοταρίας παρότι είχε καθυστερήσει να περάσει το τυχερό του δελτίο από το μηχάνημα κατά 7 δευτερόλεπτα από την ώρα που είχε οριστεί ο χρόνος λήξης...

Ο άτυχος «τυχερός» διεκδικούσε το μισό του τζακπότ, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά έχασε την υπόθεση στα δικαστήρια καθώς έκριναν ότι δεν δικαιούται το ποσό.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά έβαλε σήμερα τέλος στην επτάχρονη δικαστική μάχη που έδινε ο λογιστής Τζόελ Ίφεργκαν.

Στις 23 Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς του για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του "Λότο Σούπερ 7". Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.

Το ρολόι στο μηχάνημα όπου επικυρώνονται τα δελτία έδειχνε 20:59 αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο —αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς— εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21:00 και κατά συνέπεια θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο.

Αφού του αρνήθηκαν τα μισά κέρδη από το τζακπότ —τα χρήματα δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό— ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!