tromaktiko: Πως η Μάγδα Τσέγκου έπιασε στον "ύπνο" τους πάντες σήμερα το πρωί με την "τραγωδία" που εκτυλίσσεται αυτή την ώρα στην Ανδριατική...

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πως η Μάγδα Τσέγκου έπιασε στον "ύπνο" τους πάντες σήμερα το πρωί με την "τραγωδία" που εκτυλίσσεται αυτή την ώρα στην Ανδριατική...



Την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός "κοιμόταν", 466 ψυχές βρίσκονται εν πλω στο μέσο της Ανδριατικής σε ένα φλεγόμενο πλοίο. Το πρώτο μήνυμα στην Μάγδα Τσέγκου για φωτιά στο οχηματαγωγό Norman Atlantic στις 4 το πρωί, μόνο ως κακόγουστη Κυριακάτικη φάρσα θα μπορούσε να...
χαρακτηριστεί ή όπως λέμε στην δημοσιογραφική πιάτσα "τρολιά". Δηλαδή, ψεύτικη είδηση, που αποσυντονίζει την ροή της εκπομπής, στήλης ή σελίδας που διαχειρίζεται εκείνη την ώρα ένας δημοσιογράφος.

Καθημερινά άλλωστε, δεκάδες ψεύτικες ειδήσεις φτάνουν στα αυτιά και τα μάτια μας, είτε με sms, είτε με email, είτε και τηλεφωνικά.

Πως αντέδρασε η έμπειρη Πρεβεζάνα δημοσιογράφος;

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καλέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας για επιβεβαίωση της πληροφορίας. Πριν βγάλει την είδηση έκανε 12 (!) τηλεφωνήματα. Δεν είχε όμως κανένα αποτέλεσμα, αφού τα κέντρα πληροφοριών του Τύπου στα Υπουργεία όταν πρόκειται για "κρίσεις" δεν απαντούν και δεν δίνουν καμία περαιτέρω ενημέρωση.

Η Μάγδα Τσέγκου "έβγαλε" την είδηση μετά από επικοινωνία με επιβάτες του φλεγόμενου Norman Atlantic

Με έρευνα και καθαρό μυαλό, κατάφερε και βρήκε πολύ σύντομα τηλέφωνα επιβατών που επιβεβαίωσαν την πληροφορία, ενώ κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής της με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια συνεχούς εκπομπής, προτίμησε να μείνει στο κοντρόλ (δηλαδή πίσω από τις κάμερες και το πάνελ) και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με επιβάτες, Υπουργεία και τις Μινωικές γραμμές.

Πως το sms στην Μάγδα Τσέγκου έγινε πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο σε ένα από τα πιο "χαλαρά" Κυριακάτικα πρωινά;

Η επικοινωνία της Τσέγκου με Δένδια, Κικίλια, Βαρβιτσιώτη, λιμεναρχεία και καπετάνιους που βρίσκονται αυτή την ώρα στο φλεγόμενο πλοίο μέσα σε λίγα λεπτά είχε όλα όσα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για να θεωρηθεί επιτυχημένο.

Και η Μάγδα το έκανε όσο καλύτερα μπορούσε, αφού είναι γεννημένη για αυτό που κάνει. Άλλωστε μου το έχει εκμυστηρευθεί άπειρες φορές. "Ζω για την δημοσιογραφία. Αγαπώ αυτό που κάνω πραγματικά..."

Keep talking Magda...
Οι ευχές όλων μας είναι να περάσει αναίμακτα και χωρίς απώλειες αυτή η τόσο δύσκολη μέρα για όλους μας...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!