tromaktiko: Οι μπουνιές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας!

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Οι μπουνιές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας!



Tο μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα του Μίνωα Κυριακού, οι μπουνιές στο στούντιο που δεν έδειξαν ποτέ οι κάμερες, τις επισκέψεις καναλαρχών στο σπίτι του, την πρώτη γνωριμία με την Ελένη Μενεγάκη και τον τηλεοπτικό του «βιασμό»....
1986. Ο 35χρονος μελαχρινός, ψηλός άντρας με το μαύρο μουστάκι βγαίνει για πρώτη φορά στον τηλεοπτικό αέρα, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ και της εκπομπής «Τρεις στον αέρα». Το θέμα της ημέρας έχει να κάνει με το νερό. Εκείνος, συνομιλεί με τον νομάρχη και τσακώνεται μαζί του. «Τσακώθηκα, διότι επέμενε να μου κάνει ανάλυση της ποιότητας του νερού, λες και ήταν χημικός.

Από τότε έδωσα το στίγμα μου, κάτι που δεν άλλαξα καθόλου τα υπόλοιπα χρόνια», συμπληρώνει ο Γιώργος Παπαδάκης.


Εκείνη την εποχή, συμβαίνει το εξής πρωτοποριακό: Η εκπομπή δέχεται τηλεφωνήματα του κοινού. Η ομάδα που σηκώνει τα τηλέφωνα είναι οι δημοσιογράφοι Πόπη Τσαπανίδου, Τζέλα Παυλάκου, Θοδωρής Δρακάκης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, πρόσωπα που, μετέπειτα, κάνουν λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση. Πόσο άνετος ήταν εκείνος, στην πρώτη του επαφή με την κάμερα. «Είχα άγχος, τρακ, αγωνία, αλλά και μια άγνοια κινδύνου σε ότι αφορά την τηλεοπτική λογική των πραγμάτων. Απέφευγα να κοιτάξω την κάμερα. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχω την ίδια τρέλα με τότε», παραδέχεται.

Ένα τηλεφώνημα που κράτησε για πάντα

1988. Στις 12 τα μεσάνυχτα δέχεται ένα τηλεφώνημα. Είναι ο Μίνως Κυριακού και ζητάει να τον δει. Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 του προτείνει να συνεργαστούν στο ραδιόφωνο, καθότι τότε δεν υπήρχε ακόμα ιδιωτική τηλεόραση. Πράγματι, ο Γιώργος Παπαδάκης, μαζί με τον Βασίλη Τσιβιλίκα, παρουσιάζουν στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 μια δίωρη καθημερινή εκπομπή με θέματα επικαιρότητας.

Οι δυο τους «δένουν» πάρα πολύ αρμονικά και με χιούμορ σχολιάζουν τα θέματα της καθημερινότητας. Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 1989, βγαίνει στον αέρα ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, το Mega, που ζητάει από τον Γιώργο Παπαδάκη να παρουσιάσει μια ημίωρη εκπομπή αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων.

Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να συναντηθεί με τον Μίνωα Κυριακού. «Μου είπε να μην πάω πουθενά, διότι σε λίγες μέρες θα έβγαζε τον ΑΝΤ1. Τα πρώτα συμβόλαια που έγιναν ήταν το δικό μου, του Τέρενς Κουίκ και της Λιάνας Κανέλη».

Το 1990 κάνει την πρώτη του ζωντανή ενημερωτική εκπομπή με τίτλο «Ελλάς το μεγαλείο σου» η οποία προβάλλεται κάθε Σάββατο. Η εκπομπή κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά το όνειρο του Παπαδάκη είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Προτείνει στον Μίνωα Κυριακού να αναλάβει την πρωινή ζώνη του σταθμού. «Και ποιος θα σε βλέπει ρε Γιώργο; Οι συγγενείς σου μόνο», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΑΝΤ1. «Μετά από δυο χρόνια με πετυχαίνει στον διάδρομο και μου λέει ‘’Μου είχες πει για μια εκπομπή. Μπορείς να ξεκινήσεις την επόμενη εβδομάδα;’’. Του απάντησα θετικά.

Να φανταστείς πως δεν είχα τίποτα. Το γραφείο μας ήταν σε μια αποθήκη που ξεχωρίζαμε τους χώρους με χαρτόκουτα. Ξεκινήσαμε την εκπομπή με παιδιά που δεν ήξεραν από τηλεόραση. Είχαμε όμως τρέλα και όρεξη για δουλειά», περιγράφει. Ουσιαστικά, ο Παπαδάκης είναι ο δημιουργός της πρωινής ζώνης.

Το Καλημέρα Ελλάδα είναι μόνιμα σκαρφαλωμένο στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης, ενώ μαζί με την Ρούλα Κορομηλά που παρουσιάζει τον Πρωινό Καφέ, γίνονται τα αστέρια της πρωινής ζώνης. Κανείς δεν μπορεί να τους πλησιάσει. «Στην πρώτη εκπομπή έρχεται ο Μίνως Κυριακού και μου λέει ‘’Γιώργο, μάλλον από εδώ θα πάρεις σύνταξη, από αυτή την εκπομπή’’.

Πίστευα πως το Καλημέρα Ελλάδα θα έχει διάρκεια, διότι υπήρχε απίστευτη ανταπόκριση. Πέντε χρόνια μετά πάντρεψα ένα ζευγάρι τηλεθεατών στην Αμερική. Τον Γιώργο και τη Νότα. Βάφτισα και το παιδάκι τους. Τρεις φορές έχω βραβευτεί στην Αμερική, την Αυστραλία και τον Καναδά. Έχω ζήσει συγκλονιστικές στιγμές μέσα από αυτή την εκπομπή, που τις κράτησα αποκλειστικά για μένα», παραδέχεται.

Οι μπουνιές που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας

Στις 7 Ιουνίου του 2012 και λίγο πριν το τέλος της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1, μετά από μια λεκτική διαμάχη, ο Ηλίας Κασιδιάρης ρίχνει ένα ποτήρι νερό στην Ρένα Δούρου. Η Λιάνα Κανέλη αντιδρά, τον χτυπά με μια εφημερίδα και εκείνος, με την σειρά του, την σπρώχνει και την χαστουκίζει on camera. «Ήταν μια από τις χειρότερες μου στιγμές. Μάλιστα, μου καταλόγισαν ότι έστησα όλη την ιστορία . Την ανθρωποφαγία στην δουλειά μας, την έχω ζήσει. Ίσως, κάποια στιγμή και εγώ να μην ήμουν μόνο θύμα, αλλά και θύτης. Κακά τα ψέματα, λάθη κάνουμε όλοι, αλλά με πλήγωσε πάρα πολύ όταν με κατηγόρησαν πως το έκανα για τηλεθέαση. Ήταν απαράδεκτο.

Ας μην ξεχνάμε πως το περιστατικό έγινε στο τέλος της εκπομπής, όταν η εκπομπή είχε ήδη κάνει υπέρβαση χρόνου». Από τότε, δεν ξαναείδε τον Κασιδιάρη, ενώ δεν σκοπεύει να καλέσει κανέναν από τη Χρυσή Αυγή. «Είπα στο σταθμό ότι δεν δεχθώ κανέναν από την Χρυσή Αυγή, διότι δεν σεβάστηκαν το χώρο της δουλειάς μου».

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαδάκης αφηγείται ακόμα ένα περιστατικό που δεν είδε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. «Πριν 8 χρόνια, είχε πέσει ξύλο στο στούντιο μεταξύ δυο βουλευτών, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν βγήκε στον αέρα. Με το που χαιρέτησα τους τηλεθεατές, σηκώθηκαν και άρχισαν να παίζουν μπουνιές. Ήταν συγκλονιστικό», αποκαλύπτει.

«Με τον πρόεδρο είμαστε συνεργάτες»

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην τηλεόραση έχουν μαθητεύσει κοντά του πάρα πολλά πρόσωπα της τηλεόρασης. «Πρέπει να είναι περισσότερα από 300, τα παιδιά που πέρασαν από την εκπομπή. Πολλά, μάλιστα, έγιναν και γνωστά. Τελευταίο παράδειγμα, η Βίκυ Σιώρη που είναι στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στον Alpha. Για μένα είναι μεγάλη χαρά να εξελίσσονται οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μου». Ο ίδιος βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά την «κόντρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

«Με τον Γιώργο Αυτιά έχουμε έξι χρόνια διαφορά. Δεν μαθήτευσε ποτέ κοντά μου. Κάποια στιγμή θέλησα να βάλω στο οικονομικό ρεπορτάζ έναν άνθρωπο που θα εκλαϊκεύσει ορισμένες οικονομικές γνώσεις. Έτσι και ήρθε. Προσωπικά, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη του ανταγωνισμού. Βρίσκομαι σε αυτή τη ζώνη 24 χρόνια. Αυτή η εκπομπή έχει κάνει εκπληκτικά νούμερα τηλεθέασης, δεν υπήρξε ποτέ δεύτερη, ήταν πάντα πρώτη, κάτι που δεν τόνισα ποτέ, ούτε έβγαλα προς τα έξω. Έχουμε πολλά χρόνια να μιλήσουμε με τον Γιώργο Αυτιά, αλλά το ίδιο πράγμα έχει συμβεί και με την Βίκυ Χατζηβασιλείου που συνεργαζόμασταν επί σειρά ετών και έχω να τη δω 3 χρόνια. Δεν σημαίνει όμως κάτι. Καλλιεργήθηκε ένας μύθος, όχι όμως από την δική μου πλευρά», αρκείται να πει.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή, δήλωσε πως στην ζωή του δεν μπορεί να έχει αρχηγό. «Αφεντικό του εαυτού μου είμαι εγώ. Στην δουλειά έχω εργοδότη. Δεν μου αρέσει η λέξη αφεντικό. Ποτέ δεν θα προσφωνούσα τον εργοδότη μου αφεντικό. Είναι κάτι το δουλικό. Με τον πρόεδρο (σ.σ: Μίνωα Κυριακού) είμαστε συνεργάτες. Θεωρώ πως είμαι συνεργάτης με την έννοια ότι έχω παλέψει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας αυτού του σταθμού».

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, έχει δεχθεί πολλές προτάσεις από όλους τους μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς. Μάλιστα οι περισσότεροι καναλάρχες πήγαιναν στο σπίτι του και του έκαναν πρόταση. «Όχι οι περισσότεροι. Όλοι. Ξέρουν πολύ καλά και δεν πρόκειται να πω κανένα όνομα. Έρχονταν διάφορες ώρες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα καλοκαίρι που ήρθε κάποιος αργά το βράδυ. Του είπα να με αφήσει να το σκεφτώ, διότι την επόμενη θα έφευγα για διακοπές. Μου απάντησε χαρακτηριστικά ‘’θα στείλουμε ένα ελικόπτερο να σε πάρει’’.

Γελούσαμε με την γυναίκα μου. Μετά δεν σήκωνα το τηλέφωνο γιατί ντρεπόμουν. Πίστευα πως όλα αυτά ήταν υπερβολικά. Όλες μου τις αυξήσεις στον ΑΝΤ1, τις πήρα λόγω των προτάσεων των άλλων καναλιών. Από τον ΑΝΤ1, δεν ζήτησα ποτέ λεφτά», αποκαλύπτει. Άραγε, δεν υπήρξε καμία προσφορά που να τον δελεάσει;

«Εκτίμησα το γεγονός πως τόσο ο Μίνωας όσο και ο Θοδωρής Κυριακού σεβάστηκαν την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα μου και το γεγονός ότι δούλευα παθιασμένα, με την προσωπική μου άποψη και αντίληψη για πολλά πράγματα. Ακόμα και όταν διαφωνούσαν, δεν μου έλεγαν να κάνω πίσω. Με άφηναν να δουλεύω ελεύθερα. Με εμπιστευόντουσαν και με εμπιστεύονται. Βέβαια, σε κάποιο βαθμό και εγώ αυτολογοκρινόμουν, όπως όλοι μας. Αυτός που θα πει ότι κάνει ελεύθερη και αντικειμενική δημοσιογραφία είναι ψεύτης και ψώνιο, ειδικά σε μια εποχή που καταβάλεις προσπάθεια να πείσεις ότι δεν είσαι παπαγαλάκι».

«Δεν έγινα δημοσιογράφος για να γίνω πολιτικός»

Μετά από τόσα χρόνια έχει δεχθεί πολλές προτάσεις για να ασχοληθεί με την πολιτική. Ωστόσο, όπως λέει και ο ίδιος, ρίχνει πόρτα ακόμα και σε εκείνους που θα συμπαθούσε. «Έχω ξεκαθαρίσει του ρόλους και τους όρους αυτής της υπόθεσης, Δεν έγινα δημοσιογράφος για να γίνω πολιτικός. Διαφωνώ με το γεγονός, ότι ορισμένοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν την αναγνωσιμότητα τους για να γίνουν βουλευτές. Το θέμα δεν είναι να εκλεγούν οι αναγνωρίσιμοι, αλλά οι ικανοί. Αναγνωρίσιμος δεν σημαίνει και ικανός. Αυτό που επίσης με ενοχλεί και κάνουν αρκετοί πολιτικοί είναι να αλλάζουν εύκολα άποψη. Άλλα λένε στην τηλεόραση και άλλα κάνουν στο τέλος».

Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι το ίδιο χειμαρρώδης, χαμογελαστός, ακούραστος, ακόμα και όταν σβήσουν τα φώτα του στούντιο. «Είναι δύσκολο πράγμα να είσαι ο ίδιος τόσο στην ζωή όσο και στην τηλεόραση. Η τηλεοπτική λογική υποστηρίζει να κοιτάς την κάμερα, να κάνεις μακιγιάζ και να βάφεις τα μαλλιά σου. Να φανταστείς, το πρωί δεν βάφομαι. Βάζω μόνο λίγη πούδρα για να μην γυαλίζω, εκτός από τις περιπτώσεις που πηγαίνω καλεσμένος. Δεν πιστεύω ότι είμαι τηλεοπτικός τύπος, ούτε πως είχα διάρκεια στην τηλεόραση επειδή είμαι ωραίος και μέσα στη μόδα. Η ειλικρίνεια, ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα και ο μέσος έλληνας πολίτης που με εκφράζει και με αντιπροσωπεύει είναι αυτό που αγάπησε ο κόσμος».

Η περσινή τηλεοπτική απόπειρα και η Ελένη Μενεγάκη

Το βραδινό talk show «Sold Out» που παρουσίασε το 2013, παρότι πολλά υποσχόμενο και με εξαιρετικούς καλεσμένους, έριξε αυλαία μετά από τέσσερα Σάββατα. «Ήταν μια πονεμένη ιστορία. Εγώ ήθελα να ρίξει αυλαία από την πρώτη στιγμή. Αυτή η εκπομπή δεν έγινε επειδή την πρότεινα εγώ, ούτε είμαι ένα παιδάκι που το πιάσανε στον ύπνο και τελικά δέχθηκε. Έγινε καθαρά για τις ανάγκες του προγράμματος. Από την αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς. Κλήθηκα να υπηρετήσω έναν άλλο ρόλο το βράδυ. Όλα πήγαν πολύ καλά, αλλά δεν έπρεπε να ήμουν εγώ ο παρουσιαστής. Δεν μπορείς το πρωί να παίζεις σκληρό ροκ και το βράδυ να χορεύεις ταγκό. Δεν γίνεται να είσαι το πρωί μαθήτρια και το βράδυ πόρνη. Δεν μπορείς να διασκεδάζεις το βράδυ και το πρωί να αντιμετωπίζεις την Τρόικα. Ήταν ένας βιασμός δικός μου και του τηλεθεατή. Η συγκεκριμένη εκπομπή απαιτούσε έναν αλέγρο τύπο, σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο. Δεν μπορούσα να το υπηρετήσω και προτίμησα να σταματήσω», παραδέχεται.

Αλλάζουμε κλίμα και γυρνάμε το χρόνο πίσω, την εποχή που γνώρισε ένα 26χρονο κορίτσι, που έμελε να γίνει η βασίλισσα της πρωινής ζώνης. «Έζησα την αγωνία της Ελένης Μενεγάκη από τα πρώτα της βήματα. Η Ελένη ήταν μια οπτασία. Την είχα πρωτοδεί την περίοδο που συμπαρουσίαζε με τον Γιώργο Πολυχρονίου την Mega Banca. Όταν ήρθε για να κάνει τον Πρωινό Καφέ, έτρεμε στην κυριολεξία. Βέβαια, το εκμεταλλεύτηκα, διότι την πήρα στην αγκαλιά μου για να τις δώσω συμβουλές! Διέκρινα ένα φοβερά έξυπνο και χαρισματικό κορίτσι. Η Ελένη άκουγε. Θυμάμαι πως ήμουν το αποκούμπι. Όταν δεν ερχόταν καλεσμένος μου έλεγαν ‘’Γιώργο έλα’’. Τα στούντιο μας τότε ήταν δίπλα. Με την Ελένη έχω ζήσει εκπληκτικές στιγμές, όπως την ημέρα που της έφερε ο θέμος Αναστασιάδης στον πλατό έναν λούτσο. Από την αρχή κατάλαβα πως η Ελένη είχε άστρο». Μολονότι έχει άποψη, αποφεύγει να κάνει δημόσια κριτική σε τηλεοπτικά πρόσωπα. «Θα μπορούσα να πω πολλά. Και υπέρ και κατά, αλλά τα κρατάω για τον εαυτό μου»

Οι πιο αυστηροί κριτές

Με την σύζυγό του, Τίνα Παπαδέλη γνωρίστηκαν στον ΑΝΤ1. «Προσπάθησα ως προϊστάμενός και αρχισυντάκτης της, να μην φανεί ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της. Γνωριστήκαμε το 1989 όταν προετοιμάζαμε τον σταθμό. Με φώναξε ο Μίνως Κυριακού και μου είπε ‘’Θέλω να σου γνωρίσω ένα κορίτσι και επιθυμώ να το προσέχεις’’. Νομίζω πως την έχω προσέξει πάρα πολύ. Έχουμε δυο παιδιά και είναι η κολώνα της ζωής μου. Είναι ο δεύτερος γάμος μου.

Η πρώτη μου σύζυγος είναι ένα καταπληκτικό κορίτσι που απλά θα μας έκανε κακό να μέναμε μαζί. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, έχουμε έναν υπέροχο γιό , τον Κωνσταντή, 34, που με έχει κάνει παππού. Τον μικρό Γιώργο τον λατρεύω. Είναι η συνέχεια της ζωής και σε αυτό το κομμάτι είμαι παραδοσιακός και συντηρητικός. Αγαπάω την οικογένεια και όλες αυτές τις στιγμές. Την οικογένεια μου δεν θα την άλλαζα για τίποτα. Ακόμα και να μου έλεγαν να σταματήσω την τηλεόραση, θα το έκανα», λέει με περηφάνια. Ο δεύτερος του γιός, ο Φοίβος είναι 22 ετών, ενώ ο βενιαμίν της οικογένειας, ο Ιάσωνας, 18. «Αυτό που θαυμάζω στα παιδιά μου είναι πως δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από αυτά που κάνει ο μπαμπάς τους.

Είναι παιδιά με έντονη προσωπικότητα, με σεβασμό στον εαυτό τους. Μου επέβαλαν να τα σέβομαι. Σου εύχομαι να το νιώσεις αυτό που σου λέω τώρα: Το θέμα δεν είναι να σε σεβαστεί το παιδί, αλλά να σεβαστείς εσύ το παιδί σου. Αυτό είναι το δύσκολο. Εκεί είναι που εμείς οι γονείς έχουμε αποτύχει αρκετές φορές», παραδέχεται. Τα παιδιά του είναι και οι πιο αυστηροί κριτές, όσον αφορά την τηλεοπτική του παρουσία.

«Η καλύτερη και πιο αυστηρή κριτική έχει γίνει από τα παιδιά μου και την γυναίκα μου». Όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι πάντα συνεπής στο τηλεοπτικό του ραντεβού. Λίγες ήταν οι φορές που έλειψε, όπως πριν από ένα χρόνο, όταν έχασε την αγαπημένη του αδελφή. «Έλειψα επίσης και στις γέννες του Ιάσωνα και του Φοίβου, διότι ήθελα να ζήσω την στιγμή. Ακόμα και στην γέννηση του εγγονού μου, η ζωή τα έφερε έτσι που η νύφη μου γέννησε δυο ώρες μετά τη λήξη της εκπομπής. Ε, είχαμε πει και στο γιατρό να το καθυστερήσει λιγάκι»!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!