tromaktiko: Προσεχώς και απογευματινά χειρουργεία

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Προσεχώς και απογευματινά χειρουργεία



Και απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αποκτήσει εντός των επομένων ημερών το ΕΣΥ στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων.

Σύμφωνα με το protothema.gr στόχος του υπουργείου Υγείας είναι με τον τρόπο αυτό να αυξηθούν τα έσοδα καθώς το μέτρο θα απευθύνεται σε ασθενείς που είτε έχουν ιδιωτική ασφάλιση είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν μέρος της θεραπείας τους αλλά αποφεύγουν μέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της μεγάλης αναμονής για τα τακτικά πρωινά χειρουργεία. Δέλεαρ γι' αυτό εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η υψηλή επιστημονική κατάρτιση των ιατρών του ΕΣΥ καθώς οι «υποψήφιοι» ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής γιατρού.

Στο νέο αυτό θεσμό θα μπορούν, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, να συμμετέχουν όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τον όρο να έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτοί οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα να χειρουργούν ασθενείς το απόγευμα στο νοσοκομείο όπου υπηρετούν, με επιπλέον αμοιβή, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο προγραμματισμός των απογευματινών χειρουργείων να μην είναι σε βάρος της τακτικής πρωινής λειτουργίας των νοσοκομείων.

Αυτό που εκκρεμεί προκειμένου να υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι η συνάντηση στελεχών του υπουργείου με εκπροσώπους εταιρειών ιδιωτικής ασφάλισης προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό πλαίσιο των όρων του «συμβολαίου» ανάμεσα στις εταιρείες και τις υγειονομικές περιφέρειες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!