tromaktiko: Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μας διέλυσαν»
Η εφημερίδα γράφει "θρηνεί η σύζυγος του 57χρονου μικροομολογιούχου που... απαγχονίστηκε παραμονή των γενεθλίων του επειδή έχασε 300.000 ευρώ από το «κούρεμα» του Βενιζέλου".

ΕΘΝΟΣ: Ακίνητα σε τιμές δεκαετίας '80
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κρίση και η δυσβάστακτη φορολογία έχουν γυρίσει τις τιμές των ακινήτων στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980. Ακόμη και νεόδμητες κατοικίες σε συνοικίες ή και προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έφτασαν να πωλούνται στο κόστος κατασκευής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Από την... Κύπρο θα ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Τζέραλντ Φλέρι είναι εκ των ιδρυτών και τωρινός επικεφαλής της «Εκκλησίας του Θεού», μίας φοβερής αιρετικής κίνησης στις ΗΠΑ. Μιλώντας με πάθος και με «θεία φώτιση» (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται), αλλά στην πραγματικότητα με τον ίδιο τον Σατανά μέσα του, ο αιρετικός αυτός παρασέρνει ανύποπτους Χριστιανούς στα έγκατα της κολάσεως μαζί του..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Χτίζουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και των ευκαιριών»
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα θεμέλια στη χώρα βάζουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες θεσμικές αλλαγές που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε σε δημόσιο διάλογο την ατζέντα της μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα βιάζεται, όχι εμείς», και έκανε λόγο για αληθινή μεταμόρφωση της χώρας «από μια Ελλάδα γεμάτη ελλείμματα και στρεβλώσεις σε μια Πολιτεία σύγχρονη, αναπτυξιακή και δημοκρατική»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πνιγόμαστε στα χρέη μας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην καθημερινότητά τους ζουν πλέον 2,5 εκατομμύρια Ελληνες το κυβερνητικό success story, καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους δημιούργησαν 3,5 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, δηλώνοντας αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

ΕΣΤΙΑ: Σπουδαίες τομές στο Σύνταγμα
Η εφημερίδα τονίζει "οι τομές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός είναι σπουδαίες. Και μακάρι να προχωρήσουν. Αλλά για να συμβή αυτό, πρέπει να επιτευχθή ελαχίστη διακομματική συναίνεσις που, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει. Επομένως και ως προς αυτό, η ψήφος του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα είναι καθοριστική. Πρέπει να δοθή το μήνυμα της προόδου και των μεταρρυθμίσεων και όχι της οπισθοδρομήσεως και της ανατροπής".

Η ΑΥΓΗ: Νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις 18 και τις 25 Μαΐου «ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα, αλλά γράφει πάλι -όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους- το δικό του βιβλίο, η Ελλάδα θα κάνει μια νέα αρχή» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας σε μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑστην Καλαμάτα επισημαίνοντας το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πλούτος χωρίς έλεγχο
Η εφημερίδα υποστηρίζει "την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών εξαντλεί την αυστηρότητά του στη «μαρίδα» των φορολογουμένων, στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών αραχνιάζουν χιλιάδες περιπτώσεις υπόπτων για μεγάλη φοροδιαφυγή. Πρόκειται για υποθέσεις μεγάλου πλούτου, εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό και υπεράκτιων εταιρειών. Οι έλεγχοι εκεί κινούνται με ρυθμούς χελώνας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανατροπές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δέσμη θεσμικών παρεμβάσεων που έχουν στόχο την εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, με όχημα τη συνταγματική αναθεώρηση, παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα προχωρά στο αύριο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ειδική εκδήλωση στο μέγαρο Μουσικής ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε τη χώρα και κατακτάμε την ελευθερία που μας αξίζει», είπε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις των ναυτεργατών
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με όλα τα μέσα, στρώνουν το έδαφος για την υπογραφή επιχειρησιακών Συμβάσεων. Το ΚΚΕ καταψήφισε τη σχετική τροπολογία, αναδεικνύοντας ότι αυτή στηρίζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, το στόχο τους για φθηνή εργασία με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα στα καράβια".

ΤΑ ΝΕΑ: Οταν δεν έκλαιγε ο Μπούκουρας...
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δάκρυσε στη Βουλή ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας δηλώνοντας πλήρη άγνοια για την εγκληματική δράση της Χρυχής Αυγής - «ξεχνώντας» τα ντοκουμέντα για τη δράση του με τα τάγματα εφόδου. Αποστάσεις πήρε και ο Αλεξόπουλος".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν την κοινωνία για τη «σταθερότητα» που οι ίδιοι δυναμιτίζουν
Η εφημερίδα γράφει "βασανιστικά, ομολογουμένως, τα διλήμματα που θέτουν οι δύο πόλοι της συγκυβέρνησης, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν έναν πιστευτό εκλογικό εκβιασμό, ώστε να σταθούν όρθιοι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, καταλήγουν να αλληλοεκβιάζονται, αφού τα διλήμματα καθενός από τους κυβερνητικούς εταίρους συνιστούν πίεση στην εκλογική βάση του άλλου, αλλά και σε όσους στέκονται αμήχανοι ανάμεσά τους!"

Kontranews: 120.000.000 ευρώ θα έβγαζαν σε τρεις ημέρες τα κοράκια, πουλώντας αέρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της «Kontra news», σταμάτησε μια ακόμη μεγάλη χρηματιστηριακή απάτη που στήθηκε από τους ξένους και ντόπιους κερδοσκόπους. Ολα άρχισαν όταν ένα οργανωμένο σύστημα πουλούσε «αέρα» μετοχές της Eurobank, σορτάροντας τη μετοχή στο -17%, μέσα σε μια μόνο συνεδρίαση!"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Περισσότερες ενισχύσεις σε ελληνικές περιφέρειες
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλες οι ελληνικές περιφέρειες θα είναι επιλέξιμες για κρατικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με το χάρτη για την περίοδο 2014-2020, που ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ελεγχοι για ύποπτα «παιχνίδια» στο Χ.Α.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτενείς ελέγχους των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν από την εισαγωγή των μετοχών, οι οποίες προέκυψαν από αυξήσεις κεφαλαίου εταιρειών, προαναγγέλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οπου ανακύψουν παραβάσεις θα επιβληθούν οι αντίστοιχες κυρώσεις".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!