tromaktiko: Έρχονται τη Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές για το Κοινωνικό Μέρισμα

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Έρχονται τη Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές για το Κοινωνικό Μέρισμα



Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος και οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους θα... πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν, η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και η αξιολόγησή τους.

Ξεκαθαρίζουν δε ότι σε κάθε περίπτωση, δεν θα γίνουν εκπτώσεις στη διανομή του συνολικού ποσού του κοινωνικού μερίσματος.

Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να μελετάει το ενδεχόμενο μικρής βελτίωσης των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να μην «κόβονται» πολίτες για λίγα ευρώ (π.χ κόβεται από το μέρισμα φορολογούμενος με εισόδημα 6.005 ευρώ).

Ωστόσο, θα πρέπει να αναμένονται οι τελικές αποφάσεις καθώς πέραν της τροποποίησης της υπουργικής απόφασης θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίσει:

1. Τι θα γίνει με τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση ώστε να προκύψει αν πρέπει να καταβληθεί το επίδομα με βάση τα βελτιωμένα κριτήρια

2. Πότε θα πληρωθούν αυτοί που εμφανίστηκαν να μην καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά ισχύουν τώρα, αλλά θα τα καλύπτουν μετά τη βελτίωσή τους. Για να πληρωθεί και αυτή η ομάδα πολιτών μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει η έκδοση της απόφασης και η επανεξέταση των κριτηρίων να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε να εκδοθούν εγκαίρως οι εντολές κατάθεσης του μερίσματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!