tromaktiko: Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο στην Κέρκυρα

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο στην Κέρκυρα



Οι πρόσφατες εξελίξεις στη διδακτική των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου...
New Developments in Science and Technology Education- NDSTE 2014, στην Κέρκυρα, στις 29-31 Μαΐου 2014.

Το συνέδριο θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών θεματικών ενοτήτων, ξεκινώντας από την εφαρμογή των σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών μέχρι τις νευροεπιστήμες και την αξιολόγηση.

Αναλυτικότερα, το συνέδριο θα έχει πέντε κύριους θεματικούς άξονες:

- Σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές και νέες τεχνολογίες στη διδακτική φυσικών επιστημών και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

- Ενδιαφέρον, συμπεριφορά και κίνητρα στη διδακτική φυσικών επιστημών και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

- Νευροεπιστήμες και διδακτική φυσικών επιστημών και νέων τεχνολογιών.

- Αξιολόγηση στη διδακτική φυσικών επιστημών και νέων τεχνολογιών.

- Διδασκαλία και μάθηση σε ειδικούς επιστημονικούς κλάδους.

Το NDSTE 2014 φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας δημόσιας συζήτησης σε διεθνές επίπεδο, αλλά και μια ευκαιρία δικτύωσης και συνεργασίας ερευνητών από όλο τον κόσμο. Εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στο συνέδριο, με σκοπό να αναπτυχθεί ο διάλογος ανάμεσα στην έρευνα και στη διδακτική πράξη, ενώ το «παρών» θα δώσουν κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και τη διοργάνωση του έχει αναλάβει το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, σε συνεργασία με τη Science View και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!