tromaktiko: Εντολή στις τράπεζες να μην κατάσχεται το μέρισμα

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εντολή στις τράπεζες να μην κατάσχεται το μέρισμα



Εντολή στις τράπεζες να μην κατάσχουν το κοινωνικό μέρισμα που πιστώθηκε σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έδωσαν ο... υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες πολιτών πως το ποσό παρακρατήθηκε από τις τράπεζες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση των κ. Στουρνάρα και Σταϊκούρα, οι οποίοι επικοινώνησαν με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Για άμεση διόρθωση της «αυθαίρετης πράξης» των τραπεζών, εντός της ημέρας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Θα διορθωθεί άμεσα και εννοώ σήμερα», τόνισε, συμπληρώντας πως «το κοινωνικό μέρισμα δεν ακουμπιέται, δε θίγεται, είναι ένα ποσό για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι ακατάσχετο».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!