tromaktiko: Μέχρι το Δεκαπενταύγουστο να αποκατασταθεί η Παναγία Χιλιαδού

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μέχρι το Δεκαπενταύγουστο να αποκατασταθεί η Παναγία Χιλιαδού



Ζητάνε με ψήφισμα κάτοικοι και φορείς της Εύβοιας. Ανοικτή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου, στο Κοινοτικό Διαμέρισμα Στροπώνων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, με θέμα τις αστοχίες κατά τις...
εργασίες αναστήλωσης του βυζαντινού ναού της Παναγίας Χιλιαδούς.

Συνδιοργανωτές της Συνέλευσης ήταν η Πανευβοϊκή Ομοσπονδία Εκπολιτιστικών Συλλόγων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Κούτουρλα", ο Σύλλογος Απανταχού Στροπωνιατών και ο Σύλλογος Απανταχού Λαμαριωτών.

Με ομόφωνο ψήφισμα, που εγκρίθηκε από τη Συνέλευση, οι φορείς και οι πολίτες της περιοχής ζητούν από την αρμόδια υπηρεσία της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Ιερή Μητρόπολη Χαλκίδας (φορέα χρηματοδότησης του έργου) να απαιτήσουν από τον εργολάβο-κατασκευαστή την άμεση αποκατάσταση των κακοτεχνιών που προέκυψαν από τις εργασίες αναστήλωσης του ναού.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν. Μάλιστα με το ψήφισμα καλούνται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν ώστε οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Αυγούστου, που τιμάται η μνήμη της Παναγίας με καθολική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

egnomi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!