tromaktiko: Η ΟΙΕΛΕ σχετικά με τη συνάντηση με ΟΛΜΕ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ΟΙΕΛΕ σχετικά με τη συνάντηση με ΟΛΜΕ



Σήμερα το πρωί ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΙEΛΕ, κ.  Νίκος Παϊζης,  παραβρέθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και  ενημέρωσε αναλυτικά το συμβούλιο για το αγωνιστικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων...
της Ομοσπονδίας και της απεργίας της 14ης Μάιου 2014, ενώ υπέβαλε συγκεκριμένα αιτήματα προς την ΟΛΜΕ τα οποία έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε τα μέλη ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις δυσμενείς επιπτώσεις επί των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την πρόσφατη αντισυνταγματική ρύθμιση που είχε ενσωματωθεί στο πρόσφατα ψηφισμένο Πολυνομοσχέδιο και για τις δραματικές συνέπειες από την παράνομη λειτουργία συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, λόγω της ανύπαρκτης εποπτείας από την Πολιτεία. Η εφαρμογή του νέου νομοθετικού καθεστώτος στην ιδιωτική εκπαίδευση και η απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θέτουν σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας της πιστοποίησης των τίτλων και της ποιότητας της εκπαίδευσης τόσο στην τυπική, όσο και στην μη-τυπική και άτυπη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Θέτει, δε, σοβαρό θέμα ισοτιμίας των τίτλων σπουδών ανάμεσα στα δημόσια και στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ προκύπτει ζήτημα νομιμότητας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ως εκ τούτου η ΟΙΕΛΕ ζήτησε την ΟΛΜΕ:

Τη συγκρότηση κοινού πλαισίου αντίδρασης για να αντιμετωπιστεί η επίθεση στο βαλλόμενο αγαθό της εκπαίδευσης.
Την ενημέρωση του κινήματος των γονέων και κηδεμόνων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για τις δραματικές επιπτώσεις σε χιλιάδες μαθητές από την εφαρμογή των κυβερνητικών νομοθετημάτων, και
Την αποστολή κοινής επιστολής των δύο Ομοσπονδιών προς το Ευρωπαϊκό Συνδικάτο Εκπαίδευσης (ETUCE) για να καταδικαστούν οι πρωτοβουλίες της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας που έχουν ως αποτέλεσμα την όξυνση των εκπαιδευτικών, των κοινωνικών και των οικονομικών ανισοτήτων και για να γίνει παρέμβαση για το όργιο διαπλοκής στο χώρο της πιστοποίησης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε τέλος τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ ότι η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα στραφεί δικαστικά εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. αλλά και των στελεχών της διοίκησης της εκπαίδευσης που θα προτάξουν συμφέροντα ιδιωτών υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος και δεν θα εφαρμόσουν τη συνταγματική επιταγή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!