tromaktiko: Οι Ελληνες ψωνίζουν φθηνά σε ξένα e-shops

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Οι Ελληνες ψωνίζουν φθηνά σε ξένα e-shops



Μπορεί οι Ελληνες χρόνο με τον χρόνο να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις ηλεκτρονικές αγορές αναζητώντας χαμηλότερες τιμές...
και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα προϊόντων, ωστόσο εξακολουθούν να αγοράζουν ακριβότερα τα είδη που επιλέγουν όταν προτιμούν ελληνικά e-shops.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ανάλυση αγοράς που πραγματοποίησε η PayPal, μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για την εύκολη διεκπεραίωση συναλλαγών μέσω Διαδικτύου, που διαθέτει 143 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε 193 χώρες.

Σήμερα online αγορές κάνει περίπου το 36% των Ελλήνων, δείχνοντας μια προτίμηση στα ηλεκτρονικά προϊόντα κυρίως tablets και κονσόλες παιχνιδιών, στα ρούχα, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά.

Συχνά μάλιστα επιλέγουν online καταστήματα του εξωτερικού, αφού, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η PayPal, στις ΗΠΑ μπορούν να βρουν ηλεκτρονικά προϊόντα φτηνότερα έως και 37% σε σχέση με τα ελληνικά online καταστήματα, παιχνίδια έως και 52% φτηνότερα, καλλυντικά 30% φτηνότερα και ρούχα ακόμα και στη μισή τιμή.

Στη Γερμανία, τα games και τα παιχνίδια είναι 40% φτηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, τα ρούχα έως και 25% φτηνότερα, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα καλλυντικά πωλούνται σε τιμές από 17% έως 31% χαμηλότερες σε σχέση με τις ελληνικές.

Εως και στη μισή τιμή πωλούνται τα είδη ένδυσης στη Μ. Βρετανία, ενώ οι εκπτώσεις στα καλλυντικά, τα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά προϊόντα φτάνουν το 24%, το 35% και το 24% αντίστοιχα.

Στην Κίνα τα παιχνίδια πωλούνται έως και 78% φτηνότερα και τα ρούχα έως και 44%.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!