tromaktiko: Έξι διαφορετικές χρήσεις της κανέλας

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έξι διαφορετικές χρήσεις της κανέλας



Σίγουρα γνωρίζετε την κανέλα από τις διάφορες συνταγές μαγειρικής. Ωστόσο, ίσως δεν ξέρετε ότι η κανέλα έχει εκπληκτικές αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες...


Μάλιστα, σχετικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα φλαβονοειδή, τα πτητικά έλαια και η ενεργός ουσία ΜΗCP που περιέχει, αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο ομορφιάς για το σώμα μας!

Δείτε 6 ιδιαίτερα αποτελεσματικές χρήσεις της κανέλας για το σώμα σας μόνο!

1. Απολυμαντικό χεριών

Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι η εφαρμογή κανέλας στα χέρια είναι τόσο αποτελεσματικός αντιβακτηριακός παράγοντας, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα καλύτερα απολυμαντικά του εμπορίου.

2. Ανακούφιση από την ακμή

Οι αντισηπτικές ιδιότητες της κανέλας μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή, όταν εφαρμοστεί τοπικά ως έλαιο ή σε μορφή πάστας που έχει φτιαχτεί από την σκόνη του μπαχαρικού.

3. Αποσμητικό για δροσερή αναπνοή

Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς προφανές, καθώς η κανέλα έχει πολλάκις χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα. Μία μικρή ράβδος κανέλας θα κρατήσει την αναπνοή σας δροσερή για όλη την ημέρα.

4. Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής

Η κανέλα σε σκόνη δρα ως απολεπιστικό, επαναφέρει το αίμα στο τριχωτό της κεφαλής και θρέφει τη συγκεκριμένη περιοχή. Για να τη χρησιμοποιήσετε στο κεφάλι σας, αναμείξτε ένα μέρος κανέλας, δυόμισι μέρη μέλι και τέσσερα μέρη ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, όπως κάνετε όταν λούζεστε.

5. Απολέπιση σώματος

Δοκιμάστε να αναμείξετε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας με δύο φλιτζάνια ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας κανέλα και δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι.

6. Δίνει όγκο στα χείλη

Τρίψτε τα χείλη σας με βρεγμένο ξύλο κανέλας ή ρίξτε μια σταγόνα λάδι κανέλας. Σύντονα θα φαίνονται πιο σαρκώδη!


onmed.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!