tromaktiko: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ.



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του... Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝ ΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ και τα Επιμελητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» .

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 Μαρτίου 2014 στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν αποκλειστικά τους δικαιούχους που ήδη έχουν ενταχθεί στο παραπάνω Πρόγραμμα. Συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τα κατά τόπους Επιμελητήρια, υπό την κεντρική επίβλεψη της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ που έχει την ευθύνη διαχείρισης του προγράμματος μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ που είναι ο φορέας υλοποίησής του.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στους δικαιούχους του προγράμματος τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν και θα τους δοθούν χρήσιμες οδηγίες για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης. Παράλληλα, θα γίνει εκ νέου παρουσίαση των χρηματοοικονομικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος, για τη λήψη δανείου αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους δυνητικούς δικαιούχους του Προγράμματος ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, συνεχίζει με συντονισμένες δράσεις την ενημέρωση και την έμπρακτη στήριξη των 1.273 επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας. Βρισκόμαστε δίπλα στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής και τοπικής μας οικονομίας σε κάθε βήμα τους κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Έχουμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα να ενθαρρύνουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, με κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να βγούμε άμεσα από την ύφεση και να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα συμμετέχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

1. Δευτέρα 17/2/2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στις Σέρρες (στο Επιμελητήριο Σερρών (Kωστοπούλου 2, Σέρρες).

2. Τρίτη 18/2/2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στη Βέροια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3, Βέροια).

3. Tετάρτη 19/2/2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Κατερίνη, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνη).

4. Δευτέρα 24/2/2014 και ώρα 6.30 μ.μ. στα Μουδανιά Χαλκιδικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Μουδανιών.

5. Τρίτη 25/2/2014 και ώρα 6.00μ.μ. στο Κιλκίς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς «Β. Σεργιαννίδης» (Γεωργίου Καπέτα 11, Κιλκίς).

6. Πέμπτη 27/2/2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Έδεσσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας.

7. Τετάρτη 5/3 και Πέμπτη 6/3/2014 στη Θεσσαλονίκη (εντός ημερών θα ορισθεί ο ακριβής τόπος και η ώρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!