tromaktiko: Ο υγιεινός τρόπος να καταναλώσουμε αλκοόλ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο υγιεινός τρόπος να καταναλώσουμε αλκοόλ



Το αλκοόλ μπορεί να σαμποτάρει την προσπάθειά μας να παραμείνουμε υγιείς ή να χάσουμε βάρος...


Για παράδειγμα, η μπύρα μας φουσκώνει και μας φορτώνει με υδατάνθρακες, ενώ τα κοκτέιλ περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.

Πώς γίνεται λοιπόν να απολαμβάνουμε ένα ποτό κάθε τόσο χωρίς να υποστούμε τις αρνητικές συνέπειες;

1. Καθαρό ποτό και όχι κοκτέιλ

Το αλκοόλ θεωρείται πιο υγιεινό όταν δεν αποτελεί μείξη δύο ή περισσότερων ποτών. Ιδιαίτερα η βότκα, το τζιν και το ουίσκι είναι από τα πιο καθαρά ποτά –πάντα σε μικρές ποσότητες και πάντα από αξιόπιστο προμηθευτή– καθώς είναι πιο εύκολο για το σώμα να τα επεξεργαστεί και δεν περιέχουν πολλές θερμίδες. Μια φυσιολογική ποσότητα βότκας περιέχει περίπου 97 θερμίδες, ενώ μια φυσιολογική ποσότητα τζιν περιέχει περίπου 110 θερμίδες. Η ανάμειξη του καθαρού αλκοόλ με χυμό ανανά, για παράδειγμα, προσθέτει αυτόματα στο ποτό μας 133 επιπλέον θερμίδες και 32 γραμμάρια υδατάνθρακες.

2. Κρασί για καλύτερη υγεία

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να περιέχει έως και 150 θερμίδες και 5 γραμμάρια υδατάνθρακες. Ωστόσο, το κρασί έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται ρεζερβατρόλη. Μελέτες δείχνουν ότι το ωφέλιμο αντιοξειδωτικό μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και παράλληλα περιορίζει τον κίνδυνο κατάθλιψης, καρκίνου και διαβήτη.

3. Όχι στη μπύρα

Σχεδόν όλοι οι τύποι μπύρας μάς φορτώνουν με θερμίδες και υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό, μας φουσκώνει υπερβολικά. Κατά μέσο όρο, μία μπύρα περιέχει 130 θερμίδες και 5 έως 24 γραμμάρια υδατάνθρακες. Ευτυχώς, οι μπύρες διαίτης είναι μια πιθανή εναλλακτική, καθώς δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες και τα 5 γραμμάρια υδατάνθρακες.

4. Καλό φαγητό και νερό

Το καλό φαγητό είναι επιβεβλημένο πριν την κατανάλωση αλκοόλ. Οι ειδικοί προτείνουν τις λιπαρές τροφές, καθώς προετοιμάζουν καλύτερα το στομάχι και προλαμβάνουν το hangover. Επίσης, καλό είναι να καταναλώνουμε νερό ανάμεσα στα ποτά ώστε να μην ξεφύγουμε.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!