tromaktiko: Σε αδιέξοδο οι διεργασίες στο Θέρμο-Κριτική στους χειρισμούς

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σε αδιέξοδο οι διεργασίες στο Θέρμο-Κριτική στους χειρισμούς



Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου, χθες Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και μετά από πρόταση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας Νίκου Κωστακόπουλου και της Γιάννας Καλημέρη, έγινε συζήτηση για την... ονοματολογία των υποψηφίων Δημάρχων που προτάθηκαν, κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Θ.Πορφύρη και του Σπύρος Κωνσταντάρας. Αυτό που προκύπτει είναι πως οι χειρισμοί που έγιναν για συναινετικό αποτέλεσμα κατακρίθηκαν από πολλούς και δεν υπάρχει κοινός τόπος για μια υποψηφιότητα. Μάλιστα ο Κ.Μπαλατσός ανακοίνωσε ξανά την υποψηφιότητα του και παράλληλα αδιευκρίνιστες οι προθέσεις Πορφύρη, αν δεν επιτευχθεί το συναινετικό ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr ειπώθηκαν σε γενικές γραμμές τα εξής:

Στην αρχή, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος που είπε ότι από τα ονόματα που προτείνονται, μόνο ο κ. Θόδωρος Κασόλας έχει δεχτεί.

Ο κ. Κωστακόπουλος τόνισε την ανάγκη της συναίνεσης με δεδομένη την οικονομική κρίση και την αναγκαιότητα της συνεργασίας και τόνισε ότι έκανε συγκεκριμένη εισήγηση για τη συναίνεση και ότι δεν είναι στημένο το σκηνικό των προτάσεων.

Ο κ. Κων/νος Μπαλατσός τόνισε ότι η πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι δική του και την κατέθεσε δημόσια. Τόνισε ότι θέλει να ηγηθεί ενός ενιαίου ψηφοδελτίου και την πρωτοβουλία για συναινετικό ψηφοδέλτιο την υιοθέτησε η δημοτική πλειοψηφία. Τόνισε ότι οι ηγέτες του αυτοδιοικητικού σχήματος πρέπει να προέλθουν από το δημοτικό συμβούλιο που έχει άξια και ικανά στελέχη να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου. Διαφώνησε με την υποψηφιότητα του Θόδωρου Κασόλα τονίζοντας ότι δεν έχει εμπειρία, χρόνο ως ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχει κάνει καμιά θητεία δημοτικού συμβούλου και το κυριότερο είναι αν έχει νομιμοποίηση, αφού σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» δεν μπορούν να εκλεγούν δήμαρχοι αυτοί που εκτελούν έργα του Δήμου. Τους κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στο συνδυασμό του και ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού που είναι: «Θερμιώτικη Ενωτική Ριζοσπαστική Μαχητική ομάδα νέων».

Μίλησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Πριόνας που άσκησε κριτική στο Δήμαρχο και στον κ. Κωνσταντάρα για τα ονόματα που πρότειναν .Το λάθος ήταν που πρότειναν ονόματα. Θα μπορούσε μέσα από το συμβούλιο να αναδειχθεί ο πιο άξιος, ήταν μια επισήμανση.

Η δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννα Καλημέρη αποκάλυψε ότι είχαν σκεφθεί ,μαζί με τον Νίκο Κωστακόπουλο, να προτείνουν ψηφοδέλτιο συναινετικό με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο Πορφύρη. Το πρότειναν στο Δήμαρχο, ο οποίος δεν το δέχθηκε και είπε «εγώ σταματάω και θα πάμε σε διαδικασίες για ενιαίο σχήμα». Ζήτησε ξεκάθαρες θέσεις για τη συναίνεση. «Δεν είμαστε τσιράκια του Πορφύρη και κανενός. Να πάμε σε ένα σχήμα όλοι μαζί», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Φρόσω Γαλάνη, τόνισε ότι αν ο δήμαρχος πίστευε στη συναίνεση, θα είχε αξιοποιήσει στελέχη της αντιπολίτευσης και θα είχε δεχθεί τις προτάσεις που έκαναν. Διαφώνησε με την υποψηφιότητα Κασόλα και τόνισε ότι επειδή παίρνει τα έργα του Δήμου, αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρει από Διοίκηση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Σπυρόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση ξεκίνησε με λάθος τρόπο και ακολουθείται μια λανθασμένη τακτική για ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τα άτομα που προτείνει ο Δήμαρχος είναι φυτευτά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, γιατί υπάρχουν καλύτεροι μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο, ειπώθηκε εκ μέρους του. Απέρριψε την πρόταση για υποψηφιότητα Πορφύρη τονίζοντας ότι ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει. «Δεν δέχομαι να συζητήσω για τα πρόσωπα που προτείνονται» σημείωσε.

Ο δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αριστείδης Κατσαρός πρότεινε για υποψήφιο Δήμαρχο τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλο, ως τον πιο ικανό, τον οποίο πρέπει να πιέσουμε να κατέβει για δήμαρχος Θέρμου. Είναι σαν να έρθει «ο Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό στον Παναιτωλικό», ανέφερε!

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Κων/νος Μαραγιάννης . Τόνισε την αναγκαιότητα της συναίνεσης η οποία μπορεί να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο, όταν στηρίζεται σε αρχές και σταθερή προγραμματική βάση για το σχέδιο διακυβέρνησης του Δήμου. «Οι ηγέτες των αυτοδιοικητικών παρατάξεων δεν επιβάλλονται από κάποιους, αλλά τους αναδεικνύει η ίδια η κοινωνία, που τους αξιολογεί, με βάση την ως τώρα παρουσία τους στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου τους. Την πρόταση της συναίνεσης που ξεκίνησε η συμπολίτευση ,θα πρέπει να την ολοκληρώσει με αποδοχή της υποψηφιότητας που προτείνεται από τη μεριά της και την επικύρωση της από τη συνέλευση τη παράταξης της δημοτικής πλειοψηφίας. Στη συνέχεια η δημοτική αντιπολίτευση θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για το πρόσωπο που προτείνεται μέσα από διάλογο και γενική συνέλευση των μελών της. Όλοι θα κριθούμε στην πράξη, αν πραγματικά θέλουμε τη συναίνεση, που ως τώρα ποτέ η πλειοψηφία δεν επεδίωξε και από το τελικό αποτέλεσμα θα μας κρίνει ο λαός, αν η πρόταση ήταν προσχηματική ή ειλικρινής» τόνισε ο Κ.Μαραγιάννης.

Ο δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κων/νος Γλαβάς τόνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και ότι δεν μπορεί να προχωρήσει καμιά πρόταση συναίνεσης, γιατί δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση. «Ήταν λάθος του δημάρχου και του Κωνσταντάρα που πρότειναν πρόσωπα εκτός του δημοτικού συμβουλίου» υπογράμμισε. Υπέρ της συναίνεσης τάχθηκε και ο δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Κοντογιάννης.

Η συζήτηση η οποία δεν κατέληξε σε κανένα αποτέλεσμα, έκλεισε με τη τοποθέτηση του Δημάρχου ότι αν υπάρξει συναινετικό ψηφοδέλτιο δεν πρόκειται αν ασχοληθεί με το Δήμο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!