tromaktiko: Στην κυκλοφορία ο νέος περιφερειακός των Τρικάλων

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στην κυκλοφορία ο νέος περιφερειακός των Τρικάλων



Κανονικά στην κυκλοφορία δόθηκε από το πρωί της Παρασκευής ο περιφερειακός των Τρικάλων, από το «Μύλο Τσαγκάδα» μέχρι και το «Δ» Καλαμπάκας...

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου στοίχειωνε τα τελευταία 15 χρόνια, ωστόσο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ειδικά τη τελευταία διετία τα (... πολλά!) προβλήματα ξεπεράστηκαν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέσα σε χρόνο-ρεκόρ ενάμισι-δυο μηνών κατασκευάστηκε ο κόμβος στο «Δ» Καλαμπάκας, που ενώνει το δρόμο με την ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων.

Ο δρόμος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του trikalavoice.gr,  είναι σύγχρονος και ασφαλείας, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό ανάμεσα. «Κουμπώνει» περιμετρικά τη πόλη των Τρικάλων, καθώς ενώνει την ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας με την ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσης και την ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Μύλο Τσαγκάδα μέχρι το «Δ» Καλαμπάκας χρειάζονται πια... λιγότερα από 3΄.

Εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι παρεμβάσεις του ΟΣΕ στο Κηπάκι, ενώ αναμένεται να κατασκευαστεί και υπέργεια διάβαση πεζών (πεζογέφυρα).

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr  ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης «είναι ένα σπουδαίο έργο, που ανακουφίζει τη πόλη των Τρικάλων από κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς πλέον βαρέα οχήματα, λεωφορεία και Ι.Χ. δεν είναι απαραίτητο να διέρχονται μέσα από το κέντρο. Οφείλω να σταθώ στην αποφασιστικότητα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ο οποίος από τη πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον και μέσα σε χρόνο ρεκόρ παραδίδουμε τον σύγχρονο και ασφαλή δρόμο στη κυκλοφορία».



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!