tromaktiko: Εντοπίστηκαν off shore και λογαριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ανήκουν στην ΧΑ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Εντοπίστηκαν off shore και λογαριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ανήκουν στην ΧΑ



Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο εντοπίσθηκαν...
150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος.

Τα ευρήματα αυτά δίνουν μία νέα διάσταση στην έρευνα του ΣΔΟΕ για τις συναλλαγές και τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, μετά τη δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα και στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για τη δράση του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, ορισμένοι από τους οποίους θεωρείται ότι περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης.

Ακόμη, αναμένεται το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. με την αξιολόγηση των ευρημάτων στο επονομαζόμενο «πολεμικό μουσείο» του επιχειρηματία Ευάγγελου Πάλλη που ερευνάται αν συσχετίζεται με το «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής.

Οι off shore και ο λογαριασμός

Σύμφωνα με Το Βήμα, οι υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004 προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιες συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Γ. Λαγού, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι στο πρόσφατο πόθεν έσχες του δήλωνε ότι έχει στην κατοχή του ένα και μοναδικό ακίνητο 50 τ.μ., ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ...

Τώρα, από την πλευρά του βουλευτή διατυπώνεται η άποψη ότι το ποσό αυτό των 150.000 ευρώ προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Ο έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 35 στελεχών της συνεχίζεται. Ωστόσο τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που πιθανώς σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές».

Πρώτο Θέμα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!