tromaktiko: Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., με τη Συντονιστική Επιτροπή Αττικής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στον Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., με τη Συντονιστική Επιτροπή Αττικής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στον Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Την Τρίτη 21-1-2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και της Συντονιστής Επιτροπής των... εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Αττικής, με τους υπεύθυνους του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στα γραφεία του κόμματος, μετά από αίτημα της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και πρόσκλησή της προς τη Συντονιστική Επιτροπή να συμμετάσχει.

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Σεραφείμ Κερασιώτη, Πρόεδρο του Δ.Σ. της, το Γενικό Ταμία Νίκο Σεκεριάδη και τον Έφορο βιβλιοθήκης και εκδόσεων Φώτη Δανάσκο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αττικής. Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής αποτελείτο από τους συναδέλφους Νίκο Κικάκη, Δόμνα Μπογδάνου, Σωτήρη Στασινό και Ευγενία Ψαρά. Παρέστησαν επίσης, οι Άλκης Ανδριανός, Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄ Αθήνας, και Θωμάς Μπόλης, Γενικός Γραμματέας της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Γ΄ Αθήνας.

Από πλευράς Τομέα Παιδείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμμετείχαν οι κ.κ. Ανδρέας Ανδριόπουλος γραμματέας του Τομέα, πρώην πρύτανης του Ε.Μ.Π. και Δημήτρης Νικηφόρος, αναπλ. γραμματέας και πρώην αιρετός Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. υπενθύμισε την (καλοκαιρινή) δέσμευση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι «δεν θα απολυθεί κανείς» ότι οι σε διαθεσιμότητα θα ενταχθούν στην «κινητικότητα» ώστε να καλύψουν πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου... Με αυτή τη διαβεβαίωση, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισαν το καλοκαίρι το Νόμο για τις διαθεσιμότητες. Ο χρόνος όμως τελειώνει και έρχονται οι «αυτοδίκαιες απολύσεις». Η μοναδική ευκαιρία για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να φανεί αντάξιο των περιστάσεων και να τηρήσει τα υπεσχημένα, είναι ΤΩΡΑ !

Εν τω μεταξύ, οι «πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου» υφίστανται …στα σχολεία της Τ.Ε.Ε., στα οποία υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών των «καταργημένων» ειδικοτήτων!

Επιπλέον, το Υπουργείο διενεργεί ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ εκπαιδευτικών άλλων κλάδων, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα που κατέχουν 2ο πτυχίο των κλάδων αυτών. Γιατί δεν «επαναπροσλαμβάνονται» αυτοί;

Επίσης, μεγάλο και κορυφαίο θέμα αποτελούν τα τεράστια κενά στα σχολεία και στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Εκεί «καταργήθηκαν» οι εκπαιδευτικοί, όχι όμως και οι αντίστοιχες ειδικότητες, που εξακολουθούν να διδάσκονται, …χωρίς εκπαιδευτικούς. Η δραματική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή είναι χρόνια, με τα πάγια κενά να καλύπτονται κάθε χρόνο από αναπληρωτές, και τα σχολεία να ξεκινούν την πλήρη λειτουργία τους κατά το …Νοέμβριο ! Γιατί δεν καλύπτονται οι πάγιες αυτές ανάγκες με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα που έχουν τα αντίστοιχα πτυχία και προσόντα;

Χωρίς να αφιστάμεθα του αρχικού μας στόχου για επαναλειτουργία ΟΛΩΝ των ΤΟΜΕΩΝ και των ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΩΝ των ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. και των δοµών Ειδικής Αγωγής, με επαναφορά όλων των Εκπαιδευτικών στις ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ τους θέσεις, ζητήσαμε να παρέμβει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ώστε:

1. Να προκηρυχθούν άμεσα οργανικές μόνιμες θέσεις για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα που κατέχουν 2ο πτυχίο ειδικότητας.

2. Για όσους δεν επαναπροσληφθούν με τις υφιστάμενες προκηρύξεις, να νομοθετηθούν επιπλέον οργανικές μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών.

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για συγκεκριμένα νούμερα, ούτε μπορούν να εξειδικευτούν τα αιτήματα, εάν δεν δημοσιοποιήσει το Υπουργείο τα στοιχεία που έχει, τα οποία και ζητήσαμε να μας δοθούν:

α) για τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (1.845 «κατά δήλωση» του Υπουργού),

β) για τον ακριβή αριθμό και είδος των 2ων πτυχίων που κατέχουν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, τα οποία κατέχει το Υπουργείο από το καλοκαίρι.

Οι εκπρόσωποι του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματά μας στην ολομέλεια του Τομέα Παιδείας, που έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη 22-1-2014, στους βουλευτές και στους Υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενόψει και της συζητήσεως της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή την Πέμπτη.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!