tromaktiko: Χάκερ υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν δεδομένα 4,6 εκατ. χρηστών

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Χάκερ υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν δεδομένα 4,6 εκατ. χρηστών



Ένας ιστότοπος κατάφερε να υποκλέψει τα usernames και τους αριθμούς τηλεφώνων 4,6 εκατ. χρηστών και στη συνέχεια δημοσιοποίησε τα στοιχεία...
και να τα έκανε διαθέσιμα για κατέβασμα από τον οποιοδήποτε. Τα δεδομένα υποκλάπηκαν από την εφαρμογή Snapchat και δημοσιοποιήθηκαν στο site SnapchatDB.info.

Το SnapchatDB.info σε δήλωση που κοινοποίησε στον ιστότοπο TechCrunch εξήγησε πως υπέκλεψε τις πληροφορίες από ένα προσφάτως αναγνωρισμένο και επιδιορθωμένο exploit. Όσο για τους λόγους που δημοσιοποιεί τα δεδομένα, οι χάκερ σημείωσαν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να πείσουν την εφαρμογή μηνυμάτων να βελτιώσει την ασφάλεια των χρηστών.

Η υποκλοπή πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την προειδοποίηση που διατυπώθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής Gibson Security για κενά στην εφαρμογή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ.

«Κίνητρό μας για να δημοσιεύσουμε ήταν να προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού στο πρόβλημα αυτό και επίσης να ασκηθεί πίεση στο Snapchat για να καλύψει αυτό το κενό», υπογραμμίζεται στη δήλωση του SnapchatDB.

«Αντιλαμβανόμαστε πως οι νέες εταιρείες του ίντερνετ έχουν περιορισμένους πόρους, αλλά η ασφάλεια και ο σεβασμός των ιδιωτικών δεδομένων πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα», τονίζεται.

Η εφαρμογή SnapChat δεν προέβη σε κάποιο σχόλια για την επίθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!