tromaktiko: Συνάντηση Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη με μαθητές της Ά τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης με σκοπό την ενημέρωση τους για την ανακύκλωση

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη με μαθητές της Ά τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης με σκοπό την ενημέρωση τους για την ανακύκλωση



Μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.
Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση μέσα από ερωτήσεις που οι ίδιοι έθεσαν στον κ. Σμυρνιώτη.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την αξία της ανακύκλωσης και απαντώντας στις ερωτήσεις των μικρών δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο θέμα της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών ,στον σωστό τρόπο ανακύκλωσης ενώ ενημέρωσε και για την ποσότητα που ανακυκλώνει ο Δήμος Τρίπολης η οποία φτάνει περίπου τους 5 τόνους την ημέρα .

Ο κ. Σμυρνιώτης ενημέρωσε επίσης και για τα νέα δεδομένα ανακύκλωσης στο Δήμο Τρίπολης ανακοινώνοντας ότι θα ξεκινήσει συλλογή προδιαλεγμένου. ΄ Συγκεκριμένα ανέφερε : Δίπλα στον πράσινο και τον μπλε κάδο ανακύκλωσης θα υπάρχει και ένα κάδος χρώματος καφέ στον οποίο θα μπορούν οι δημότες να τοποθετούν καθαρά τα βιοδιασπώμενα , τα οργανικά , δηλαδή τα σκουπίδια της κουζίνας , ώστε να συλλέγονται χωριστά και να μην δημιουργούνται τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων.

Με την επίλυση αυτού του προβλήματος και με τις προσπάθειες μας για χωριστή διαλογή ανακυκλώσιμου και οργανικού αλλά και τον περιορισμό των κάδων συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων θα βελτιώσουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας και θα επιτύχουμε τον τελικό στόχο μας , να μειώσουμε το κόστος για τον πολίτη.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης έχει τη δική του μονάδα κομποστοποίησης, ενώ 100 μαθητές του γυμνασίου ασχολούνται με το θέμα της ανακύκλωσης οι οποίοι για εξυπηρέτηση των οικογενειών έχουν δημιουργήσει και έναν χάρτη της πόλης, στον οποίο αναγράφονται οι περιοχές όπου γίνεται ανακύκλωση στην πόλη .
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!