tromaktiko: Τετράχρονος με το IQ του Αϊνστάιν

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τετράχρονος με το IQ του Αϊνστάιν



Σε ηλικία μόλις 4 ετών ο Sherwyn Sarabi από το Barnsley του Νότιου Γιόρκσαϊρ στη Μεγάλη Βρετανία, μετρά ήδη ένα χρόνο ζωής ως μέλος της Mensa...
και όλοι μιλούν για την ιδιαίτερη εξυπνάδα του.

Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον Μπιλ Γκέιτς και τον Στίβεν Χόκινγκ, καθώς έπιασε 160 στο τεστ IQ.
Ο ψυχολόγος που εξέτασε τον Sherwyn ανέφερε ότι το σκορ που έπιασε στο τεστ του δείκτη ευφυΐας είναι το υψηλότερο δυνατό στην κλίμακα Wechsler, κάτι που «δείχνει ότι έχει πολύ ανώτερο επίπεδο ευφυΐας».

Ο μικρός Sherwyn, όπως αναφέρει η Daily Mail, είπε τις πρώτες του λέξεις όταν ήταν δέκα μηνών, μιλούσε φτιάχνοντας ολόκληρες προτάσεις όταν ήταν 20 μηνών και από τότε δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει τους γονείς, τους δασκάλους και τους γιατρούς του.

Θεωρείται ότι η διανοητική του ηλικία είναι αντίστοιχη ενός παιδιού οκτώ ετών και εννέα μηνών, δηλαδή τα διπλάσια χρόνια από την πραγματική του ηλικία, ενώ ήδη μελετά την «ύλη» που απευθύνετε σε αυτήν την ηλικία στο Rastrick Independent School.

«Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και το λεξιλόγιό του είναι… απίστευτο. Η διάνοιά του φτάνει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα της λογικής και όταν μιλά σε έναν μεγάλο έχει τις κοινωνικές δεξιότητες ενός πολύ μεγαλύτερού του παιδιού» είπε στη Daily Mail o ψυχολόγος Dr Peter Congdon.

«Είναι πολύ σπάνιο για ένα παιδί να έχει τέτοιο βαθμό εξυπνάδας. Ειδικεύομαι σε χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, και μόλις εξέτασα τον Sherwyn κατάλαβα αμέσως ότι είχα να κάνω με μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση» πρόσθεσε.


Η 37χρονη μητέρα του, πρώην δασκάλα, Amanda Sarabi είπε: «Είναι ένα πολύ χαρούμενο και υγιές παιδί και του αρέσει να μιλάει. Κάνει ερωτήσεις για τα πάντα και εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε φορά για να απαντάω στις απορίες του. Οι γενικές γνώσεις που κατέχει είναι απίστευτες για ένα παιδί μόλις τεσσάρων ετών. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε όλες τις ερωτήσεις που κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».


Ο Sherwyn, που είναι μοναχοπαίδι, έχει ήδη διαβάσει πάνω από 940 βιβλία και σύμφωνα με τη μητέρα του το αγαπημένο του είναι η εγκυκλοπαίδεια, καθώς λατρεύει να μαθαίνει καινούρια πράγματα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!