tromaktiko: Διαψεύδει η Ουάσιγκτον

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Διαψεύδει η Ουάσιγκτον



Η Ουάσιγκτον έσπευσε να διαψεύσει ότι δυνάμεις της είχαν ανάμειξη στη σύλληψη μαχητή από την Τυνησία. «Ο αμερικανικός στρατός δε συμμετείχε σε οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον του αρχηγού της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία ("Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου"), ένα παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», δήλωσε εκπρόσωπός του, διαψεύδοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τυνησιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τυνησίας συνέλαβαν τον ισλαμιστή ηγέτη.

«Ο αμερικανικός στρατός δε συμμετείχε σε οποιαδήποτε επιχείρηση με στόχο τον ηγέτη της Άνσαρ Αλ Σαρία, Αμπού Ιγιάντ στη Λιβύη» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP μετέδωσε ότι Αμερικανοί και Λίβυοι στρατιώτες συνέλαβαν σήμερα τον Σαϊφαλάχ Μπεναχσίν, τον αρχηγό της οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία, που πολέμησε παλιότερα στο Αφγανιστάν και ο οποίος είναι γνωστός και ως Αμπού Γιαντ, στην πόλη της Λιβύης Μισράτα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφοριών δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το προσωπικό τους δε συμμετείχαν σε οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον του Αμπού Γιαντ.

Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Αμπού Ιγιάντ έχει πράγματι συλληφθεί, κάποιοι άλλοι όμως εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι πληροφορίες για τη σύλληψή του δεν έχουν επαληθευτεί και δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!