tromaktiko: Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ



Με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, θα ανοίξει σήμερα το πρωί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται στον απόηχο της υπερψήφισης...
του κρατικού προϋπολογισμού του 2014.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της συνεδρίασης θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η ολοκλήρωση της προεργασίας σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εν όψει του συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη, το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα, η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει και αναμένεται να εγκρίνει το πολιτικό κείμενο - διακήρυξη που έχουν επεξεργαστεί τα 39 κόμματα - μέλη του ΚΕΑ.
Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται ο κεντρικός πολιτικός στόχος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη. Όπως τονίζεται: «η Ενωμένη Αριστερά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις ευρωεκλογές του 2014. Παρά την αποχή και την περιφρόνηση των πολιτών, αντιμετωπίζει τις εκλογές αυτές ως μια δυνατότητα πολιτικοποίησης γύρω από τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Στη σημερινή σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτυπώνεται η κυριαρχία των δυνάμεων της φιλελεύθερης συναίνεσης. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ηττηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση και την επιδείνωση της κατάστασης. Επομένως, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η Αριστερά εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να αυξηθεί η υποστήριξη για το εναλλακτικό σχέδιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν και να μπορέσει να προωθηθεί τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!