tromaktiko: Η ομιλία του Τέρενς Κουίκ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η ομιλία του Τέρενς Κουίκ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς



Από το Γραφείο Τύπου
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στο... νομοσχέδιο - φονιάς για τους Πλειστηριασμούς, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, είπε τα εξής:

«Θέλω να απευθυνθώ προς την άδεια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και την απολύτως άδεια πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και να τους πω το εξής:

Γιατί χθες στην Επιτροπή τρέχατε αλλόφρονες δεξιά-αριστερά ως κοτόπουλα και λέγατε «τι είναι αυτά που φέρατε, τι είναι αυτά τα πρόσθετα νομοσχέδια σ’ αυτή τη «χωματερή» του πολυνομοσχεδίου, ενώ είχαμε πει να μιλήσουμε μόνο για τους πλειστηριασμούς»;

Οι δικοί σας Υπουργοί το είχαν υπογράψει, οι δικοί σας το είχαν αποκρύψει.

Οι υπογραφές Βενιζέλου, Μιχελάκη, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Βρούτση και Κεφαλογιάννη ήταν εδώ στο σχέδιο το οποίο μας διανεμήθηκε την προηγούμενη μέρα. Όλοι αυτοί οι κύριοι γνώριζαν τι κάνανε πραξικοπηματικά πίσω από την πλάτη σας για να φέρουν ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο είχε μέσα τέτοιους όρους για τους οποίους ακόμα κι εσείς ξεσηκωθήκατε.

Αυτό είναι ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο δεν περιέχει μόνο το κορυφαίο θέμα που είναι οι πλειστηριασμοί. (Κατά σύμπτωση από τον τίτλο λείπει η λέξη «πλειστηριασμοί»). Έχει μέσα, όμως, και όλα τα άλλα τα οποία θα αναλύσουμε αμέσως τώρα.

Το λέω απλά και μόνο για να ξέρουν οι απόντες συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ποιοι κοροϊδεύουν ποιους. Οι δικοί σας Υπουργοί κοροϊδεύουν εσάς τους ίδιους. Δυστυχώς, οι δικοί σας σάς φτύνουν στα μούτρα.

ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ

Θα ξεκινήσω με το «you, φάουλ» που έλεγε ο Βαμβακούλας, γιατί δεν μου απάντησε έτσι ο κ. Υπουργός όταν χθες απευθύνθηκα με τη «βαμβακούλειο» ρήση τού «να μαζευτούμε δυο-τρεις να κάνουμε μια πενταμελή επιτροπή». Δημιουργήσατε, λοιπόν, μέσα σ’ όλη αυτή τη σαστιμάρα και την ανοργανωσιά, ένα «Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους».

Έχω εδώ το σημείωμα, το οποίο θα διάβαζα εάν ήταν μια κανονική, ελεύθερη και δημοκρατική συζήτηση μέσα στη Βουλή, που ετοίμασε η συνάδελφός μου η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία λέει ότι δημιουργείται αυτό το Συμβούλιο το οποίο θα ορίζει έννοιες, όπως αυτή του συνεργάσιμου δανειολήπτη και των εύλογων δαπανών διαβίωσης, προκειμένου να αξιοποιηθούν και ενώπιον των δικαστηρίων.

Με άλλα λόγια, όπως λέει η συνάδελφός μου, που είναι και δικηγόρος, θα αποτελούν οδηγίες της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας προς τους δικαστές, οδηγίες δηλαδή εκτός νόμου, καθώς δεν θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μία πραξικοπηματική ενέργεια, όπως λέει η συνάδελφος, σε συνεργασία με την τρόικα, η οποία είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο ερώτηση στη Βουλή, αλλά ποτέ δεν πήρε καμία απάντηση.

Επίσης, καταργείται το προηγούμενο καθεστώς αναστολής πλειστηριασμών, που αντικαθίσταται από αυτό το νέο που αποτελεί φωτογραφία των τραπεζών. Εγώ βλέπω απέναντί μου τους τραπεζίτες.

Καθ’ υπαγόρευση δική τους, χάνεται πλέον η προστασία του μαγαζιού ενός εμπόρου, καθώς η νέα ρύθμιση αφορά αποκλειστικά την πρώτη κατοικία - πάει το μαγαζί του εμποράκου, τελειώσαμε και με αυτόν! - και η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται, ανεξαρτήτως ποσού οφειλής.

Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Πέρα από αυτό, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι έκανε αλγεινή εντύπωση στην επιτροπή ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε αυτού του περίφημου ελληνικού επενδυτικού ταμείου στο Λουξεμβούργο - για το οποίο θα κάνει λόγο αργότερα ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, ο κ. Νότης Μαριάς - λέγοντας «εδώ καταφέραμε και πείσαμε τους Γερμανούς για να κάνουμε το ταμείο».

Χατζηδάκης: Ο απόλυτος υποτακτικός της γερμανικής κυβέρνησης! Απορώ γιατί σε αυτόν τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, δεν πήρε η Μέρκελ τον κ. Χατζηδάκη να τον κάνει Υπουργό στην κυβέρνησή της, για να ηρεμήσουμε και εμείς και να ησυχάσουμε; Νομίζω ότι θα ήταν το καλύτερο όλων.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Πέρα από αυτό όμως προσέξτε: Μέσα σε αυτά έχουμε και το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Απαλλάσσετε και εδώ των ευθυνών τους τα διοικητικά συμβούλια που είχαν δημιουργήσει χρέη και κυρίως το διοικητικό συμβούλιο που θα πάει στο ξεπούλημα.

Με τη συνάδελφό μου τη Ραχήλ Μακρή έχω πάει δύο φορές κάτω στη ΛΑΡΚΟ. Το θέμα το έχουμε συζητήσει, αλλά βεβαίως δεν τόλμησε κανείς ποτέ δικός σας Υπουργός να πάει εκεί όπου πραγματικά πονάει η Ελλάδα, διότι θα πονέσει η Ελλάδα, διότι ξέρετε ότι τη ΛΑΡΚΟ την παραχωρείτε επί της ουσίας σε Σκοπιανούς, οι οποίοι θα πάρουν και τα λατομεία στην Καστοριά. Αυτό κάνετε. Θα εκχωρήσετε ένα από τα κορυφαία περιουσιακά εθνικά στοιχεία στο γελωτοποιό των Βαλκανίων, τον Γκρουέφσκι και την παρέα του.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ZIRAAT BANK

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Πέρα από αυτό, όμως, υπάρχει και κάτι ακόμα: Στους πολύτεκνους δώσατε ένα «ψιλοτυράκι» σήμερα. Δεν ικανοποιείτε αυτό που οφείλετε να ικανοποιήσετε για την οικογένεια των πολυτέκνων, όταν έχουμε ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο και αλλοιώνεται με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι εγκαθίστανται εδώ.

Τα κόκκινα δάνεια, τα distress funds, δεν βλέπω να σας απασχολούν στο περίφημο νομοσχέδιο. Για να τα πάρουν έτοιμα, απαλλαγμένα, κοψοτιμή, 5%,10%, 15% και μετά να έρθουν οι εισπρακτικές εταιρείες πάνω στο κεφάλι του Έλληνα.

Δυστυχώς, έχετε φτιάξει ένα νομοσχέδιο, το οποίο σήμερα επικυρώνει ότι από αύριο ο Έλληνας δεν θα έχει σπίτι να κοιμηθεί, εάν έχει μπει στη διαδικασία να πάρει έστω και 1 ευρώ δάνειο.

Οφείλετε να παρέμβετε μέσα από το νομοσχέδιο για τη ZIRAAT BANK - σας τα είπα και στην επιτροπή - την περίφημη τουρκική τράπεζα, η οποία έχει αντικατασταθεί και δίνει δάνεια κοψοτιμή στη Θράκη, τώρα έχει πάει και στο Ρόδο - και νομίζω ότι έχει σκάσει μύτη και κάπου στη Λαμία - για να υποθηκεύει τις περιουσίες των Ελλήνων.

Έχουν πάει ακόμα και Έλληνες αξιωματικοί - δυστυχώς, μέσα στην ανέχεια που τους έχετε καταντήσει - και έχουν πάρει δάνειο υποθηκεύοντας σπίτια, χωράφια και ό,τι άλλο τους μένει και σε λίγο θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί των Τούρκων για να περάσει σιγά-σιγά η ελληνική γη, το ελληνικό σπίτι στα χέρια της Άγκυρας.

Το ξέρετε. Δεν κάνετε τίποτα. Έχω κάνει ερώτηση στην οποία μου απαντήσατε - ο κ. Προβόπουλος μου απάντησε μέσω του Υπουργείου Οικονομικών - «εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε ιδιωτικές συναλλαγές».

Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ 30% ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Είπατε ότι είσαστε οι απολύτως αξιόπιστοι συνομιλητές. Το άκουσα από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ σας λέω ότι έχετε γίνει οι απολύτως αξιόπιστοι μερκελικοί υπηρέτες.

Κλείνω με το θέμα των τόκων και το 30%.

Θα έλεγα ότι ο κ. Στουρνάρας όταν αποχωρήσει από εδώ, δεν θα είναι απλά ένα Υπουργός Οικονομικών, θα έχει πάρει και τον τίτλο του «Υπουργού τοκογλύφου».

Ένας Υπουργός τοκογλύφος καθίσταται σήμερα εάν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο ο κορυφαίος τοκογλύφος της χώρας και απλώς θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι τα θύματα των τοκογλύφων συνήθως ή καταλήγουν στη φυλακή ή χάνουν όλη τους την περιουσία ή αυτοκτονούν.

Να καμαρώνει το έργο του ο κ. Στουρνάρας!
Σας ευχαριστώ πολύ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!